Rosta Miklós apa lett, hazaugrott kisfia születése miatt

HAK Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
2024.01.22. 17:15

A magyar férfi kézilabda-válogatott beállója, a Győrben született és nevelkedett Rosta Miklós vasárnap indult Magyarországra első gyermeke születése miatt, azonban a hétfő esti, Németország elleni összecsapáson már szeretne Kölnben lenni, ezért időben visszaindult a csapathoz.

Chema Rodríguez szövetségi kapitányt vasárnap a Magyar kézilabda-válogatott hivatalos Facebook oldala idézte, ahol a szakember elmondta:

„Tudtuk, hogy Mikiék gyermekének születése az Európa-bajnokság idejére eshet, és mivel ennél fontosabb dolog nincs az életben, természetesen ő és a csapat is fölkészült rá, hogy bármelyik pillanatban hazautazhat, vasárnap reggel pedig el is indult. Reméljük, minden rendben zajlik majd, a legjobbakat kívánjuk és sok szeretettel várjuk vissza Mikit Kölnbe!”

A Rosta család legifjabb Miklósa pedig meg is érkezett szülei legnagyobb örömére. A versenysúlya jelenleg 4190 gramm, 52 centiméter, ő és édesanyja is jól vannak.

A büszke apuka egyelőre azonban nem sok időt töltött most itthon, hiszen a magyar kézilabda-válogatottra még fontos megmérettetések várnak Kölnben, az Európa-bajnokságon, így hétfőn már vissza is utazott a válogatotthoz. A srácok hétfő este 20.30-kor Németországgal csapnak össze, január 24-én 18 órakor pedig Franciaországgal meccselnek. Mindkét mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport. A ma estei németek elleni mérkőzésen még nem valószínű, hogy Rosta Miklós pályára lép, de természetesen a szövetségi kapitány számolt ezzel.