Röptéznek és rendeznek: rákapcsolt a Rába ETO

P. Csapucha Adrienn Fotó: Marcali Gábor
2024.02.15. 10:00

A Rába ETO megalakulásával számos sportág került a figyelembe fókuszába. Győrben a tenisznek egyébként is nagy hagyománya van, így örömteli, hogy az egyesület tenisz szakosztályának vezetésével egy olyan személyt bíztak meg, aki szinte az anyatejjel szívta magába a méltán népszerű labdajátékot. Szombati-Serfőző Eszter tovább öregbíti a sportág győri értékeit, már csak azért is, mert a tehetséggondozás nála olyan, mintha meccs közben ászt ütne: az már félsiker. A szakember nemcsak szenior versenyzőként sikeres, vezetőként 2024-ben számos, neves verseny rendezési jogát hozta Győrbe, mindezt a Rába ETO színeiben.

„Nagyon fontos számomra a győri tenisz hagyományainak az őrzése, a győri versenytenisz jövőjének a biztosítása, és az utánpótlás nevelés. Szívügyemnek tekintem, hogy a városban minél több fiatal játékos legyen. Tulajdonképpen a Rába ETO Tenisz Szakosztályának is ez az egyik célkitűzése, hogy az utánpótlás nevelést biztosítsa ebben a sportágban, illetve a versenyzési lehetőséget a gyerekeknek” – kezdte Eszter amikor arról kérdeztük, miért vállalta szívesen a feladatot. Jelenleg 23 igazolt tehetsége van a szakosztálynak, mely kiváló lehetőségek között tudja biztosítani a felkészülést, mind a létesítményi feltételek, mind pedig a szakembergárda tekintetében. „Komoly munkába kezdtünk, a fejlődéshez minden adott, nemcsak a tenisz szakmai edzések keretében, hanem akár a fizikai fejlesztés esetében is, hiszen különböző kiegészítő és lábmunka edzéseken is részt vesznek fiataljaink” – büszkélkedett csapatával a szakosztályvezető.

Az egyesület nagy hangsúlyt fektet a versenyeztetésre, fővárosi és vidéki megmérettetéseken is jól szerepelnek a játékosaik, ráadásul nagyszerű dolog, hogy Eszter segítségével jó néhány, nívós verseny rendezési jogát is elnyerte a klub és a város az idei évben.

„A Magyar Tenisz Szövetségnél pályáztunk, és szerencsére Győr olyan kiváló kvalitásokkal bír a fedett pályás létesítmények terén is, hogy ezt az előnyt érdemes kihasználni. Ráadásul maga a szövetség is kiemelt partnerként számít ránk ezeknél a rangadóknál. A téli időszakban két utánpótlásversenynek szolgálhatunk otthonául, az egyiket január végén már meg is tartottuk, a másikra pedig az előttünk álló hétvégén kerülhet sor. Jó hír, hogy éppen azokban a korosztályokban tudunk versenyeket rendezni, ami a célcsoportunk, vagyis a 8-tól 14 éves korig tartó korosztály. Mellette elnyertünk egy nagyon rangos eseményt is, a Kinder Kupa sorozatnak leszünk májusban egy állomása, itt 8-tól 12 éves korig mindenki elindul aki számít a mai magyar mezőnyben. És ezzel még nincs vége, ősszel egy kiemelt, U14-es versenyt szervezünk mi, győriek” – sorolta a saját rendezésű megmérettetések sorát az egyébként szenior teniszezőként is sikert sikerre halmozó Szombati-Serfőző Eszter.

Mint mondta, mindez persze nem menne egyedül, ezért nagyon hálás a város és a Rába ETO SE támogatásának, és természetesen kollégáinak, a többi között Berecz Benedeknek, a tenisz szakosztály vezetőedzőjét nemcsak szakmailag tisztelik, de szeretik is a gyerekek. Eszter és Benedek élete a labdajáték, minden tudásukat szeretnék átadni tanítványaiknak, a tehetséges és tündéri teniszpalántáknak.

Kapcsolódó témák: #labdajáték | #Rába ETO | #tenisz | #verseny |