Ronaldo aláírt a szaúd-arábiai al-Nasszr csapatához

MTI alnassr_fc/Instagram
2022.12.31. 07:47

Cristiano Ronaldo kétéves szerződést kötött az al-Nasszr labdarúgócsapatával, így a szaúd-arábiai klubban folytatja pályafutását.

“Alig várom, hogy megtapasztaljak egy új labdarúgó-bajnokságot egy másik országban. Az al-Nasszr jövőképe nagyon inspiráló számomra” – fogalmazott a 37 éves támadó a klub közleményében, amelyhez egy olyan képet is csatolt, amelyen az ötszörös aranylabdás futballista a csapat mezét tartja a kezében.

Az al-Nasszr szerint a portugál labdarúgó leigazolása nemcsak a klubot inspirálja még nagyobb eredmények elérésére, hanem az egész szaúdi bajnokságot, de a nemzetet és a jövő generációit, a fiúkat és a lányokat is.

Médiaértesülések szerint évi 200 millió eurós szerződést kapott új csapatától Cristiano Ronaldo, aki szabadon igazolható volt, miután november végén szerződést bontott a Manchester Uniteddel.

Ronaldo szerepelt a december 18-án befejeződött katari világbajnokságon, amelyen a portugálok a negyeddöntőben búcsúztak. A szaúdi futball annak ellenére története legnagyobb sikerét érte el, hogy nemzeti együttese kiesett a csoportkörben, ugyanis a nyitófordulóban hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a későbbi aranyérmes argentin válogatottat.

Cristiano Ronaldo a Sporting Lisboában tűnt fel, majd a Manchester Unitedben vált sztárrá. Később a Real Madridban, a Juventusban is szerepelt, mielőtt visszatért az angol csapathoz. Klubjaival ötször hódította el a Bajnokok Ligáját, a válogatottban szerzett 118 gólja pedig világrekord.

Fotó: alnassr_fc/Instagram

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #Ronaldo |