Ronaldinho is gratulált Zsanettnek

Fotó: Facebook
Nagy Roland
2020.01.12. 18:14

Egyéniben és párosban is aranyérmet szereztek a magyarok a tavaly év végén Budapesten megrendezett harmadik teqball-világbajnokságon, vegyes párosban pedig ezüstéremig jutott a magyar duó. Utóbbi tagja volt a győri Janicsek Zsanett, aki Bányik Csabával szerezte meg a második helyet.

A rohamosan fejlődő, egyre több országban ismert és elismert magyar fejlesztésű sportág, a teqball harmadik világbajnokságán 58 ország csaknem 150 sportolója vett részt egyéni, páros és vegyes páros kategóriákban. A teqball világát jelenleg a magyarok uralják, de egyre sűrűbb a mezőny.

„Gyorsan népszerű lett a sportág, köszönhetően annak, hogy technikás, látványos, és hogy olyan futball-legendák népszerűsítették, akik a valaha volt legjobb játékosok közé tartoznak. Mintha a pingpong és a lábtenisz keveréke lenne: egy hajlított asztalon játsszuk focilabdával. Szerencsére egyre több helyen elérhető ilyen asztal, Győrben a Barátság Sportparkban is. A vb-csapatba úgy kerültem be, hogy jól szerepeltem az országos bajnokságon, az volt a kvalifikáció a válogatottságért” – meséli a 23 éves vb-ezüstérmes.

A Vasas sportcsarnokában rendezett világbajnokságon az aranylabdás brazil Ronaldinho mellett a világ- és Európa-bajnok, BL-győztes Carles Puyol, az egyaránt Eb-ezüstérmes portugál Nuno Gomes és Simao Sabrosa, valamint a világbajnoki ezüstérmes francia William Gallas mutatta meg tudását a közönségnek.

„Örök élmény marad számomra, hogy amikor az elveszített döntő után nagyon csalódottan mentem be az öltöző folyosójára, Ronaldinho odajött hozzám és gratulált a játékunkhoz. Fel se tudtam fogni, hogy mi történik, annyira meghatódtam, és megöleltem a brazil sztárt. Az ezüstérmet pedig a Barcelona ikonjától, Puyoltól vettem át” – tette hozzá Janicsek Zsanett, aki tizenkét éve nagypályán kezdett el futballozni, majd három éve váltott a futsalra és ezzel párhuzamosan a teqballra. Tervei között szerepel, hogy a következő vb-n is ott legyen, és aranyérmet szerezzen.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport |