Riminibe utazik a magyar tornaválogatott

Venesz Klaudia Fotó: Ács Tamás
2024.04.21. 19:21

Vasárnap utaznak Olaszországba férfi tornászaink. Az Európa Bajnokságon Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs és Molnár Botond méretteti meg magát csapatban, egyéni indulóként Závory Szilárd szerepel. A juniorok közül Kis Dominik, Bogyó Dániel, Sas Nándor, Hamza-Vargity Bence és Kiss Zétény versenyeznek.

A felnőtt selejtező után, kvalifikáció alapján nyolccsapatos döntő alakul ki – írja a Magyar Torna Szövetség oldala. A szerenkénti fináléra is itt lehet jogosultságot szerezni, de a Párizsi Olimpiárára való kijutást is biztosíthatja az, aki az egyéni összetett alapján remekel.

A férfi csapat április 24-én kezd korláton, egyéni összetettben a győri Mészáros Krisztofer, valamint Balázs Krisztián és Tomcsányi Benedek lesz érdekelt.

A kontinensviadalon bár érmeket is lehet gyűjteni, természetesen az olimpiai kvótaszerzés lesz a fő cél. A DAC versenyzője, Mészáros Krisztofer már biztosította helyét a párizsi járatra, de Riminiben is éremesélyes, így érdemes lesz követni a finálékat. A program már holnap elkezdődik a pódiumedzésekkel és szerdán már lehet figyelni a selejtezők eredményeit.

Kapcsolódó témák: #olimpia2024 | #sport | #torna |