Remekeltek a GYAC versenyzői

Győr+ Fotó: GYAC
2024.02.21. 12:51

Jubileumi, 50. alkalommal rendezték meg az Atlétika Fedettpályás Magyar Bajnokságot. Az eseményre az elmúlt két szezonhoz hasonlóan a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban került sor. Böndör Márton, a Győri Atlétikai Club rúdugrója új egyéni csúccsal 531 centiméterrel diadalmaskodott.

Márton a jelenlegi szezonban igazolt a GYAC-hoz, követve testvérét és egyben edzőjét Böndör Dánielt, aki már több mint egy éve dolgozik a klubnál. Hosszú időn után ismét van felnőtt bajnoka a szakosztálynak. Legutóbb 2017-ben nyert a GYAC színeiben 1500 és 3000 méteren Kószás Kriszta jelenlegi szakosztályvezető.

A bajnoki cím mellett további döntős helyezéseket is szereztek az atléták: 4. helyen végzett Makovinyi Attila 1500 méteren 3:54,15-ös idővel, valamint 5. helyen zárt a 4×400-as váltó tagjaként, ahol a Simon Péter, Zemen Zalán és Marx Bence alkotta csapat 3:23,97-es, remek időt futott.  5. helyezett lett az U18 korosztályú Zemen Zalán, aki 8,31-es idejével remekül helyt állt a felnőtt gátmagasság és távolság adta kihívásokkal szemben is. 

A 34. Magyar Evezős Ergométeres Országos Bajnokságon is megmérettek magukat a GYAC-osok: Mosonmagyaróváron az UFM Arénában az idei szezonnyitó ob-n szerepeltek. Az evezős szakosztály a 11 éves korosztálytól a masters sportolókig indított versenyzőket az 500, 1500 és a 2000 méteres távon. 

A para szakág is nagy számmal képviseltette magát a bajnokságon. Az érmes helyezések mellett rengeteg egyéni rekord is született, ami a hosszú téli hónapok kemény és kitartó munkájának a gyümölcse.

Magyar Bajnokok:

Női U23 könnyűsúly: Fehérvári Eszter

Férfi serdülő I.: Fazekas Mátyás

Férfi para PR1: Pető Zsolt

Férfi para TA: Szegedi Gergő

Férfi UP para PR3 IV.: Jankoff Attila Dávid

Férfi UP para PR2: Döngölő Ádám

Férfi tanuló csapat: Papp Csongor, Kispál András, Kovács Kolos, Tolnai Levente

Férfi serdülő csapat: Fazekas Mátyás, Varga Benedek, Makai Samu, Szabó Dávid

Férfi ifjúsági csapatverseny: Ódor Márton, Haklik Máté, Jakubik Levente, Holbok Bálint

A judo szakosztály versenyzői sem tétlenkedtek a hétvégén, az Ifjúsági Judo Magyar Bajnokságról Takács Csongor 3. helyen végzett Szegeden.

Az ifik országos bajnokságán hetvenhat hazai egyesület kétszázhatvanhat versenyzője tette próbára felkészültségét.

A Győri Atlétikai Club Asztaliteniszezője Bálint Bernadett a puszani csapat-világbajnokságon a női válogatott tagjaként 3-0-ra múlta felül Üzbegisztán csapatát, így a legjobb 24-ben várhatja a folytatást a világbajnokságon.

Kapcsolódó témák: #atlétika | #evezés | #GYAC |