"Egyből 110 százalékosan kellett odatenni magam"

Remekelt a győri teniszező

Fotó: gyac.hu
Győr+
2019.09.17. 20:46

A győri teniszező Balázs Attila negyedóra alatt legyőzte Ilja Marcsenkót a Magyarország-Ukrajna tenisz Davis Kupa-osztályozó hétfőn befejezett, mindent eldöntő ötödik mérkőzésén, ezzel a magyarok 3-2-re nyertek, és bennmaradtak a világcsoportban.

A csata utolsó meccse vasárnap sötétedés miatt a második szettben 5:5-nél félbeszakadt a budapesti Sport 11 központban, ezért hétfőn folytatták. A “ráadás” 17 percig tartott, a világranglistán 136. magyar teniszező – aki a Szuperligában a GYAC színeiben szerepel – először elvette riválisa adogatását, majd a harmadik meccslabdáját kihasználva nyerni tudott.

“Nem volt idő belejönni a játékba, egyből 110 százalékosan kellett odatenni magam, szerencsére sikerült. Örültem, amikor egy centivel kiment Marcsenko tenyerese bréklabdánál, de az én meccslabdám is necces volt, ezzel együtt itt talán visszakaptam mindazt, ami az elmúlt napokban a káromra történt. “

“A hétvégén nagyon akartam, végre nem fájt semmim, de úgy éreztem, hogy a meccseken a felét se tudom kihozni magamból annak, ami bennem van – folytatta a GYAC sportolója. “Ma úgy jöttem ki, hogy lazábban elengedem a kezemet, és a kapitány tanácsára nyugodt maradtam, nem mutattam ki, ha valami nem tetszett. Sztahovszkij ellen szombaton nem voltam ennyire fegyelmezett” – nyilatkozta a GYAC honlapjának Balázs Attila.

“Négy-öt versenyt terveztem még idénre, lesznek salakos challengerek, és próbálok kvalizni valamelyik fedettpályás nagyobb tornán is. Ha összejön még 100-120 pont, akkor főtáblás lehetek januárban az Australian Openen”

A DK-osztályozón győztes magyarok így maradnak az elitet felvonultató világcsoportban, és februárban ismét selejtezőt vívhatnak a madridi döntőbe jutásért.

Végeredmény, DK-osztályozó:
Magyarország-Ukrajna 3-2

Balázs Attila-Ilja Marcsenko 6:4, 7:5
Fucsovics Márton, Balázs Attila-Szerhij Sztahovszkij, Gyenyisz Molcsanov 7:6 (7-1), 3:6, 6:3
Fucsovics Márton-Szerhij Sztahovszkij 7:5, 3:6, 6:7 (3-7)
Balázs Attila-Szerhij Sztahovszkij 4:6, 3:6
Fucsovics Márton-Ilja Marcsenko 6:3, 6:2

Kapcsolódó témák: #GYAC | #Helyi sport |