Kajak maraton a Mosoni Dunán

Rekordszámú nevező Győrben

Fotó: Győr+
Szigeti Sándor
2022.05.19. 11:21

Korábban soha nem látott számú, 2130 kajakos, valamint 250 masters versenyző adta le nevezését a hétvégi Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságra. A küzdelmek három teljes napon át, péntektől egészen vasárnap estig zajlanak Győrben.

„Hagyományosan Győr ad otthont a kajak maraton a magyar bajnokságnak. A verseny két évvel ezelőtt vette fel korábbi kiváló kollégánk és barátunk, Kadler Gusztáv nevét. Ez a legnagyobb létszámú olyan kajakverseny, ahol a gyermektől egészen a mastersig minden korosztály elindul. Évről évre több a nevező, ám ez a mostani létszám minden várakozást fölülmúl. Soha nem volt még 2000 fölött az indulók száma. A versenyzők népes táborához természetesen még a kísérők és a családtagok is csatlakoznak– mondta el a Győr+ Médiának Weisz Róbert.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke, egyben a Graboplast Győri VSE társelnöke hozzátette: a versenyek egymással párhuzamosan két helyszínen zajlanak. A gyermektől a felnőtt korosztályig a Mosoni Dunán, a Révfalusi híd és a Csóka sziget közötti szakaszon. A mastersek pedig a Mosoni-Duna holtágában, az Aranypart II. részen mérik össze erejüket és kitartásukat.

Az első rajt pénteken délelőtt 9.30-kor lesz, az utolsó vasárnap délután. Az első két napon este hétig, vasárnap délután fél hatig tartanak a különböző korosztályok futamai.

A győri favoritok közül a hölgyeknél rajthoz áll Czéllai-Vörös Zsófia és Csay Renáta. A férfiak mezőnyében Boros Adrián a Világjátékokon való indulás jogáért küzd szétlövésben a kajak egyesek között. A maraton magyar bajnokság egyúttal az alapozó időszak végét is jelenti a magyar kajaksport számára az idei évben is.

A szervezők arra kérik a győri horgászokat és motorcsónakosokat, hogy ezen a hétvégén lehetőség szerint a Mosoni Duna Révfalusi híd alatti szakaszát használják, ezzel is segítve a verseny zökkenőmentes és biztonságos lebonyolítását. Azok pedig, akik valamilyen okból mégis érintenék a verseny területét, azt a versenyzők épségére fokozottan vigyázva tegyék.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu | #sport |