A győri Patkás Tamás is az indulók között

Rekordszámú előnevező jelentkezett az idei Balaton-átúszásra

Fotó: futanet.hu
Győr+
2021.07.27. 15:50

A hetek óta tartó igazi nyári időjárás meghozta a részvételi kedvet Magyarország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport eseményére. Soha ennyien nem regisztráltak a tervek szerint július 31-én, szombaton megrendezésre kerülő 39. Lidl Balaton-átúszás három versenyszámára.

A legnépszerűbb megmérettetésnek toronymagasan a klasszikus, 5,2 km-es Balaton-átúszás ígérkezik, amelyre több mint 7600 előregisztráció érkezett. A tavaly debütáló 2,6 km-es Féltáv teljesítését eddig csaknem 800 úszó célozta meg, míg az idei újdonság Balaton-áthúzást –a Révfülöp – Balatonboglár közötti SUP-os versenyszámot– majd’ 300 fő szeretné teljesíteni.

A rendezvény július 31-i biztonságos lebonyolításáról a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészet Rendőrkapitányának egyetértésével a szervező bizottság július 29-én csütörtökön 12 órakor dönt.

Részvételi feltételek

A 264/2021. (V. 21.) Kormány rendelet az alábbiakban felsorolt személyek részére teszi lehetővé a részvételt eseményünkön:

koronavírus ellen védett személy – a) COVID-19 oltottság tényének igazolása védettségi igazolvánnyal, b) fertőzésből történő felgyógyulás tényének igazolása védettségi igazolvánnyal;
– sportról szóló törvény szerinti versenyszerűen sportoló, sportorvosi engedéllyel rendelkező, igazolt sportoló;
– koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy.

Az eseményre a fentiek figyelembe vételével bárki regisztrálhat előzetesen július 29. csütörtök éjfélig, vagy a helyszínen Révfülöpön a versenyközpontban július 31-én 7 óra és 11:45 között.

1 hónapnál nem régebbi, vagy a helyszínen kiállított orvosi igazolás szükséges. Az induló oldalon minden egyes úszó rögzíthető vonalkódos karkötőt kap. Az első úszók 8-kor, az utolsók pedig a tervek szerint 12 órakor rajtolnak.
– 14 éven aluli gyermekek az eseményre szülői vagy felnőtt kísérettel.

A távot teljesítőket különhajók szállítják vissza Révfülöpre.

Fotó: futanet.hu

Elindul a Balaton-átúszáson például Gergely István, olimpiai bajnok vízilabdázó, Fehér Dániel, a Kolibri Színház színésze, valamint Runtág Tivadar, az utóbbi évek legidősebb Balaton-átúszója (84 éves). A hetedik megmérettetésére készül idén Patkás Tamás (Rocky Tomi), Magyarország egyetlen nyílvízi paraúszója, aki mindkét alsó végtagját elveszítette egy baleset során.

Kapcsolódó témák: #átúszás | #balaton |