Rangadót nyertek a győri férfi kézisek Szegeden

Győr+ Fotó: gyorietouni.hu
2023.11.27. 14:21

Az NBI/B-s bajnokságot vezető Győri ETO-UNI FKC a harmadik helyen álló Pick Szeged U21-es csapatával találkozott. Igazi ki-ki mérkőzésre volt kilátás.

A találkozó első gólját a hazai csapat szerezte, és a Győr csak a 3. percben tudott erre válaszolni. A találkozó első percei feszülten teltek, sok támadóhibát követtek el a csapatok, a kapusok viszont mindkét oldalon bemutatkoztak – Pásztor rögtön három labdát is megfogott! – így a 6. percig csak három gól született (1:2). A 7. perctől megérkezett az ETO a mérkőzésbe, és bár a technikai hibák nem szűntek meg, de több posztról is tudtunk gólt szerezni, és a 15. percre már négy gólós előnyre sikerült szert tennünk (4:8). Ennek megtartását némileg megnehezíthette volna Kurucz és Gerdán egymás utáni kiállítása, azonban fejben ott volt a csapat, így emberhátrányban is sikerült megtartanunk a gólkülönbséget (20. perc 8:12). A félidő utolsó harmadában Koncz volt elemében, hatszor volt eredményes. A jó teljesítményre szükség is volt, mert az utolsó 10 percben kétszer is emberhátrányban játszottunk, és a technikai hibák sem maradtak el. A 28. percben (14:16) Pásztor megfogott egy fontos 7 méterest, ezzel lendületet adva a csapatnak, akik ezt kihasználva a félidő utolsó, alig több mint 2 percében négy gólt is szereztek, így a térfélcsere 15:20-nál történt. A félidő utolsó másodpercében Bali Bence sajnos piros lapot kapott, így a 2. félidőt emberhátrányból várta a csapat.

A 2. félidőben Koncz ott folytatta, ahol az 1. félidő végén abbahagyta, és a zöld-fehérek első két találatát ő szerezte (33. perc 16:22). A kapusok a második félidőben is jól kezdtek, a szegedi hálóőr két Kurucz labdát fogott meg, míg Pásztor szintén két védést mutatott be. Az 1. félidőhöz hasonlóan itt is el kellett telnie pár percnek, hogy bemelegedjenek a csapatok. A Győrnek ez a 36. percre sikerült is, Ásványi két gólt is szerzett egymás után, majd Nagy is eredményes volt, valamint Kurucz is duplázott (40. perc 20:27). A hazai edző itt kért időt, azonban az ETO lendületét már nem sikerült megtörni, és bár előfordultak hibák, mindig jött a jól időzített Pásztor-védés, és két Koncz és két Paár góllal az 50. percben kilencre nőtt a különbség (24:33). A kapusok az utolsó 10 percre is tartogattak bravúrokat, mind Pásztor, mind szegedi oldalon Koncz remek védéseket mutattak be – ki lehet jelenteni, hogy az utolsó 10 perc a kapusok játéka volt, a két csapat összesen mindössze 9 gólt tudott dobni! Az 53. percben tíz lett közte, és ezt az előnyt a végéig sikerült megőriznünk, így a végeredmény 28:38 lett.

OTP Bank-Pick Szeged U21 – Győri ETO-UNI FKC 28:38

Bencze József, a Győr vezetőedzője: „A fiatal, jól felkészült szegedi csapathoz érkeztünk, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. Úgy gondolom, hogy a mai napon nagyon koncentráltan játszottuk, aminek meg is lett a sikere, és magabiztosan tudunk elhozni a 2 pontot a szegedi csarnokból.”

Forrás: gyorietouni.hu