Priskin Tamás: ,,Mindenben segítjük egymást a testvéremmel”

Fotó: Győr+ Archív, Vig Norbert
Pécskai István
2022.02.15. 11:45

Különleges mérkőzést játszott Priskin Tamás a labdarúgó-NB II legutóbbi fordulójában, a Budaörssel szemben. Az ETO FC 63-szoros magyar válogatott támadója a testvérével, Vankó Imrével nézett farkasszemet, aki az ellenfelet erősíti. Érdekesség, hogy Priskin és a korábban ugyancsak a győrieket erősítő Vankó is gólt szerzett a 2-2-vel zárult mérkőzésen.

,,Az egyik szemem sír, a másik nevet. Természetesen testvérként örülök, ha az öcsém jól játszik, és betalál, de mivel most ezt a csapatom ellen tette, s részben ezért nem tudtunk nyerni, csalódott voltam – árulta el a Győr+ Médiának Priskin, aki korábban csapattársa volt Vankónak. – Szerettem vele együtt játszani, és nagyon sajnáltam, hogy eligazolt az ETO-tól. Ettől függetlenül a kapcsolatunk továbbra is ugyanolyan, mint korábban, jó testvérek vagyunk. Az élet minden területén támaszt nyújtunk egymásnak.

A 27 esztendős Vankó mindig is hallgatott a bátyja tanácsaira, hogy minél jobb focistává váljon.

,,Az már a pályafutása elején látszott, hogy tehetséges, és sokra viheti, igyekeztem őt mindig hasznos tippekkel ellátni. Sajnálom persze, hogy most nem az NB I-ben játszik. Sok fórumon említette, hogy egyfajta példaképként szolgáltam számára, ami természetesen nagyon jólesik. Mindennap beszélünk telefonon, amikor pedig csak tudunk, személyesen is találkozunk. Igyekszünk sok időt együtt tölteni, noha most már nem ugyanabban a klubban szerepelünk. Egyébként mindketten lányos apukák vagyunk, így ezen a téren is tudunk egymásnak jó tanácsokat adni. Mindenben segítjük egymást a testvéremmel” – mesélte Priskin.

A 35 éves csatár nagy álma, hogy ismét az NB I-ben lépjen pályára az ETO-ban.

,,A tulajdonosváltást követően nemcsak a szurkolók, hanem mi, játékosok is nagyon optimisták vagyunk. Úgy vélem, szép jövő előtt áll a klub. Nap mint nap azért dolgozunk, hogy sikerüljön visszatérnie az ETO-nak oda, ahova tartozik, az élvonalba. Pályafutásom megkoronázása lenne, ha ismét ETO-mezben léphetnék pályára az NB I-ben” – tette hozzá a focista.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |