Labdarúgás

Priskin duplájával győzött az ETO

Illusztráció: Vig Norbert
Győr+
2021.02.01. 06:30

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata a mérkőzés előtt második helyen álló Pécset fogadta az ETO Parkban. Egy nagyon jó erőkből álló gárda ellen sikerült itthon tartani a három pontot Priskin duplájának köszönhetően.

Győr, ETO Park zártkapus mérkőzés. Vezette: Szilasi (Becséri, Kulman).

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Fejes, Bagi, Kiss M., Berki (Sipos 68’), Májer (Szabó T. 88’), Priskin, Erdei (Sipőcz 68’). Vezetőedző: Csató Sándor.

Pécsi MFC: Hermány – Sági (Króner 46’), Rácz (Keresztes 83’), Preklet, Katona, Grabant (Hegedűs 46’), Futó, Bartha (Tihanyi 61’), Óvári, Kónya, Adamcsek (Geiger 61’). Vezetőedző: Vas László.

Gsz.: Priskin (13’ 24’) ill. Óvári (59’).

A WKW ETO FC Győr mindjárt az első tavaszi mérkőzésen egy kemény ellenféllel nézett farkasszemet, hiszen a Pécs nagyon jól zárta az őszt, a második helyen fordult.

Az első tíz perc pécsi fölényt hozott, ami letámadásban és veszélyes lövésekben mutatkozott meg. Ebben az időszakban a legnagyobb veszélyt Bartha húsz méteres kapáslövése jelentette az 5. percben, ami kevéssel kerülte csak el a kapunkat. – olvasható a beszámoló az eto.hu oldalon.

Aztán tíz perc után mezőnyben kiegyenlítődött a játék és negyedóra elteltével megérkezett a győri gól! Egy gyönyörű támadás során Bagi sarokkal indította Erdeit, aki pontosan csavart Priskin fejére, csapatkapitányunk pedig a tőle megszokott higgadtsággal fejelt a hosszúba 1-0.

A gól feltüzelte csapatunkat, a következő nagy helyzet is az ETO előtt adódott, Berki ugratta ki a félpályán helyezkedő Priskint, aki végig is tudott futni a labdával, de visszazáró védő miatt a lövésre már nem volt lehetősége. Egy csel után mégis lövőhelyzetbe került, de a labda méterekkel fölé ment. A 24. percben aztán jött a következő Priskin-gól.

Zsinórban három szögletet végezhettünk el, az utolsót Bagi a röviden megcsúsztatta, így került Priskin elé, aki közelről a hálóba juttatta a labdát 2-0.

Négy perccel később megint gólfelelősünk volt a főszereplő. Egy védővel a nyakában szembe tudott kerülni a kapussal, szép mozdulattal el tudta gurítani a kapus mellett, de egy vendég védő az utolsó pillanatban, a gólvonalon menteni tudott. Az első játékrészben több nagy lehetőség nem adódott egyik csapat előtt sem, így kétgólos előnnyel vonulhattunk szünetre.

Szűk negyedóra játék után a Pécs kihasználta Gundel-Takács hibáját. Az 59. percben Futó szerelte tétlenkedő kapusunkat, majd Óvári elé került a labda, aki szépen tekerte a hosszúba azt 2-1.

A mérkőzés végén nagyon ránk jött a Pécs, küzdöttek az egyenlítésért, amire a 93. percben volt a legnagyobb esélyük. Ugyanaz történt, mint az első félidőben a mi oldalunkon, a Pécs egymás után több szögletet is elvégezhetett. A harmadik sarokrúgás után közvetlen közelről érkezett egy fejes, amit Gundel-Takács hatalmas bravúrral védett, ezzel jóvá téve korábbi hibáját. A mérkőzés ezzel a helyzettel véget is ért, így itthon tartottuk a három pontot.

Csató Sándor: – Úgy érzem, nagyon nagy közdelem volt a pályán, különösen az utolsó húsz-huszonöt percben, a bekapott gólunk után. Ettől függetlenül, véleményem szerint az első félidőben uraltuk a mérkőzést, abból a szempontból, hogy veszélyesek voltak a támadásaink. Előnyünk tudatában azt kértem a játékosoktól a szünetben, hogy próbáljuk újabb gólokat szerezni, nehogy ráüljünk az eredményre, mert a Pécs ki fogja használni az első lehetőségét. Sajnos hátul hibáztunk egyet, de kapusunk a végén jóvá tette hibáját egy hatalmas védéssel. Azt gondolom a küzdéssel nem volt gond, ezért gratulálok a csapatnak!

Vas László: – Úgy gondolom, saját magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést. Olyan alapvető hibákat követtünk el védekezésben, ami eddig nem volt ránk jellemző. Amire készültünk, azt nem tudtuk kellőképpen megvalósítani. Számonkérni igazából a játékosaimat nem tudom, és nem is akarom, viszont nagyon fontos lesz a jövővel kapcsolatban, hogy ha előre akarunk lépni, akkor azzal nem szabad megelégedni, ami eddig volt. Sokat tettünk azért, hogy ponttal, pontokkal távozzunk Győrből, de hiányzott belőlünk a zsiványság, rafináltság, ami most az ETO javára fordította ezt a mérkőzést. Az ő rutinjukkal hozták most ezt a három pontot, úgyhogy mindenféleképp fájó, de nem maradt más, mint gratulálok a győri csapatnak és további sok sikert kívánok nekik!

Galéria: Vig Norbert

A Gyirmót FC Győr idegenben kezdte a tavaszi idényt, nekik a Szombathelyi Haladást sikerült kétvállra fektetni.

Végeredmény: Szombathelyi Haladás-Gyirmót FC Győr 1-3

Játékvezetők: Oláh Gábor – Kovács Gábor (1980), Máyer Gábor – Molnár Attila

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Holdampf, Medgyes, Devecseri, Debreceni, Kállai, Németh M., Csilus, Mocsi, Kiss B., Tóth M. I Vezetőedző: Mátyus János

Gyirmót FC Győr: Rusák – Major, Hudák, Széles, Szegi – Nagy P., Vass, Vogyicska – Herjeczki, Lencse, Heffler I Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerzők: Medgyesi illetve Heffler, Herjeczki, Nagy Patrik.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |