Prágában remekeltek a győri úszók

Fotó: GYÚSE
Petrov Iván
2022.05.23. 15:46

Prága adott otthont a visegrádi négyek (V4) hagyományos úszótalálkozójának. Az eseményen 4 ország válogatott úszói mérhették össze tudásukat, korosztályos rendszerben.

A 2006-2007-es fiúk és a 2007-2008-as lányok magyar válogatottjába három győri úszó is bekerült: Zámbó Virág, Herman Szabó Péter és Hosszú Máté.

A Győri Úszó SE fiataljai remekül helytálltak, 6 érmet szereztek a versenyen, Zámbó Virág 200 méteres pillangóúszásban elért aranyérme pedig a verseny 10 legerősebb eredménye közé került, ami különösen nagy eredmény, tekintettel arra hogy Virág a viadal fiatal úszói közé tartozik.

Az úszóversenyen a magyar válogatott gyűjtötte a legtöbb pontot, Lengyelország, Csehország és Szlovákia csapatai előtt.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen erős, régiós szinten kiemelkedő válogatottba három fiatal úszót is tudtunk adni. Mindhárom versenyző szépen helytállt, érdekesség, hogy Hosszú Máté 400 gyorson csupán három tizeddel maradt el az ezüstéremtől, de ilyen a sport, ezúttal negyedik lett. Hosszútávon számolunk az utánpótlás-úszóinkkal, a prágai válogatott verseny remek tapasztalat volt mindannyiuk számára, amit magukkal tudnak vinni karrierjük során” – értékelte a csehországi szereplést Petrov Árpád vezetőedző.

Eredmények:

I. Zámbó Virág 200m női pillangó
I. Herman Szabó Péter 4x100m férfi vegyes
II.Hosszú Máté 4×200 m férfi gyors
II. Herman Szabó Péter 100m férfi mell
III. Herman Szabó Péter 50m férfi mell
III. Herman Szabó Péter 200m férfi mell
IV. Hosszú Máté 400 m férfi gyors

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #GYÚSE | #úszás |