Portugál balhátvéddel erősített az ETO

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.09.01. 16:22

Az átigazolási időszak végéhez közeledve is keményen dolgozik az ETO FC vezetősége, hogy tovább erősödjön a futballcsapat játékoskerete. Ennek eredményeképp sikerült megszerezni a 24 esztendős portugál balhátvédet, Fábio Viannát.

Vianna a portugál sztárcsapat, az SL Benfica akadémiáján nevelkedett, ahol az U17-es korosztályig pallérozódott. Onnan került először a Braga U23-as együttesébe, majd a klub második csapatában szerepelt, a portugál harmadosztályban. Ezután is hazájában játszott, ám már magasabb osztályban, a második ligában szereplő Académica Coimbra gárdáját erősítette. 2022 óta légióskodik, a román élvonalbeli FC Arges, majd a szintén elsőosztályú FSV Farul Constanta játékosa volt, amelynek színeiben nemrég még Konferencia Liga-selejtezőn lépett pályára. Nyártól azonban már azért küzd, hogy az ETO nagy erőssége legyen.

,,Hálás vagyok mindenkinek, aki segített, hogy most itt lehetek, nagy öröm számomra, hogy csatlakozhattam a klubhoz. Az elsődleges célom, hogy nagy hasznára legyek a csapatnak, és segítsem elérni azokat a komoly célokat, amiket a vezetés kitűzött. Nagyon fontos, hogy meccsről meccsre haladjunk előre, és a végén együtt örülhessünk” – mondta Fábio Vianna.

Köteles László sportigazgató biztos benne, hogy Vianna játéktudásával nagy erőssége lesz a csapatnak, hiszen a védekezés mellett a támadásokat is remekül fogja segíteni.

,,Ahogy már az elején elképzeltük, azt szeretnénk elérni, hogy minden poszton versenyhelyzet legyen – kezdte Köteles László. – Klasszikus balhátvédünk eddig csak egy volt Csontos Dominik, most Fábio Vianna személyében egy nagyon komoly konkurencia érkezett, aki elsőosztályú labdarúgó. Biztos vagyok benne, hogy ez mindkét játékos, és a csapat hasznára fog válni.

Kapcsolódó témák: #ETO | #foci | #labdarúgás | #NBII |