Labdarúgás

Pontokért utazik Debrecenbe a Gyirmót

Illusztráció: Vig Norbert
Győr+
2022.04.15. 16:24

Visszatekintve az elmúlt fordulóra, kijelenthető, annak ellenére, hogy a látottak alapján talán igazságosnak mondható a pontosztozkodás, mégis egy már-már megnyert meccsen úszott el a győzelem. Péntek este a Debrencen csapatát kellene legyőzni a három ponthoz.

A tabellán elfoglalt helyezés nem mutatkozott meg a pályán a Puskás Akadémia elleni legútóbbi meccsen, hiszen voltak időszakok, amikor a Gyirmót tudta irányítani a játékot, és meglehetősen nehézkesen tudott csak egyenlíteni a felcsúti csapat. Sajnálhatja az elvesztett pontokat a Gyirmót, mert már egy szinte megnyert meccset engedett ki a kezéből és a hármas, frissítő csere is kissé későinek tűnt. Egy ponttal gazdagodott tehát a sárga-kék csapat, s még mindig kieső helyen állva készülhetett a debreceni kirándulásra.

Egyébként ha egy kicsit még maradunk a Puskás elleni meccsnél akkor azt mindenképp meg kell jegyezni, hogy voltak a mérkőzésnek olyan biztató momentumai és időszakai, amire igenis lehet építeni, lehet bízni egy sikeresebb bajnoki hajrában.

„Nagyon fontos, hogy amíg van esély kiharcolni a bennmaradást, addig nem veszhet el az ebbe vetett hit senkiben, vezetőben, játékosban, szurkolóban egyaránt, hiszen csapatunk játékosai a közelmúltban többször is bizonyították már, hogy a papírforma szerint esélyesebbnek ígérkező ellenfelekkel is fel tudják venni a versenyt.”olvasható a klub honlapján.

Igazán értékmérő sorozat vár a fiúkra a közeljövőben, hiszen a következő három fordulóban a kiesés ellen menekülők csatájában olyan ellenfelekkel játszanak, mint a tabellán közvetlenül előttünk álló DVSC, az őket megelőző Bp. Honvéd, és a mostanában jó formában lévő Újpest.

E sorozat első állomásaként Debrecenből kellene elhozni nagypéntek este a három pontot. Egy esetleges győzelemmel életben maradhatnának az élvonalban maradással kapcsolatos remények, vereség esetén azonban borzasztóan nehéz helyzetbe kerülne a győri csapat.

A DVSC az elmúlt öt fordulóban három vereséget szenvedett (Honvéd i: 4-2, Újpest o: 1-2, Ferencváros i: 3-0), mellette Pakson tudott győzni 1-0-ra, míg hazai környezetben gól nélküli mérkőzésen osztozott a pontokon a ZTE-vel. A Gyirmót hasonló időszakot figyelembe véve az ALCUFER Stadionban remizett az MTK-val (1-1), ezt kövezően sajnos háromszor kikapott (Kisvárda i:1-0, Fehérvár o: 0-2, Mezőkövesd i: 1-0), majd az utóbbi fordulóban szintén döntetlent játszott a PAFC-vel szemben (1-1).

A piros-fehér gárda az eddigi 27 játéknapon 8 győzelem és 8 döntetlen mellett 11-szer szenvedett vereséget, így 40-43-as gólkülönbségével, és az így szerzett 32 ponttal a 10. helyen áll a tabellán, míg a Gyirmót 6-8-13-as meccs-mutatóval, 25-38-as góllal és 26 ponttal alattuk a 11. helyről várja a folytatást.

A mérkőzést 20 órától az M4 csatorna közvetíti.

(Nyitóképünk a Puskás Akadémia ellene mérkőzésen készült!)

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúság |