Labdarúgás

Pont nélkül maradt az ETO

Fotó: eto.hu
Győr+
2021.02.07. 16:38

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójában a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata Soroksárra látogatott, ahol egy utolsó pillanatokban kapott góllal nem sikerült megismételni a múlt heti győzelmet, pont nélkül maradt Soroksáron.

Soroksár SC – WKW ETO FC Győr 1-0 (0-0)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep zárt kapuk mögött. Vezette: Zierkelbach (Mohos, Kiss B.).

Soroksár SC: Varga – Gárdos, Valencsik, Csontos, Pászka, Hudák, Derekas, Orosz (Ramadan 71’), Korozmán (Takács Zs. 90’), Csernik (Magyari 81’), Lovrencsics. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Fejes (Vári 71’), Bagi, Kiss M., Berki (Farkas B. 90’), Májer (Sipos 90’), Priskin, Erdei (Sipőcz 54’). Vezetőedző: Csató Sándor.

Gsz.: Gárdos (87’).

Az ETO FC az előző fordulóban egy élcsapatot, a Pécset győzte le hazai környezetben, így önbizalommal telve utazhatott a 23. fordulóban Soroksárra, abban a reményben, hogy tovább növeli pontjai számát, ezáltal feljebb tud kapaszkodni a tabellán.

Az első tíz percben csak ismerkedtek egymással a csapatok. Ebből az időszakból két veszélytelen lövést jegyezhettünk fel, először nálunk Májer Milán, majd a hazaiak részéről Korozmán próbálkozott. Utána átvettük a mérkőzés irányítását és a 13. percben nagyon közel jártunk a gólhoz. Kiss Máté hajszál pontos, hosszú indításába Priskin tudott belepöckölni, ami után a kapus már verve volt, de a bal oldali kapufa megmentette a Soroksárt a góltól.

Sajnos ebben a periódusban nem sikerült megszereznünk a vezetést, aztán pedig a hazaiak rendezték a soraikat és kiegyenlítődött a játék. A 17. percben Orosz Márk egy szép csellel játszotta magát tisztára, majd 18 méterről lőtt, bombája centikkel ment el a felsőléc fölött. Az első félidő utolsó tíz perce egyértelműen a vendéglátóké volt. A 36. percben a kapuba is találtak, de mivel Lovrencsics már lesen ért a labdába, ezért a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Két perccel később jött a Soroksár legnagyobb lehetősége az első játékrészben. Egy pontos centerezésre Orosz érkezett szépen a kapunk elé, a gólvonal előtt pár méterre azonban nem találta el jól a labdát, így lövése fölé ment. Az utolsó pillanatokban mi is a hálóba találtunk, de Berki lövését, csakúgy, mint korábban a Soroksár találatát sem adta meg Zierkelbach játékvezető les miatt.

A második félidő nagyobb iramban zajlott, mint az első, a játékrész elején inkább mi domináltunk, de nem tudtunk gólt szerezni. Leginkább távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, de vagy a hálóőrök voltak résen, vagy nem találtak kaput a játékosok. Mindegyik oldalon volt egy-egy véleményes szituáció a büntetőterületen belül. Először Fejes tisztázott Gárdos elől, ami után a hazai játékos a földön maradt, de büntető nem járt érte. Négy perccel később szögletet végezhettünk el, amit sikerült a röviden megcsúsztatni, az érkező Priskin azonban nem tudott a labdához férni két védővel a nyakában. A játékvezető sípja ezúttal is néma maradt. Három perccel a rendes játékidő vége előtt egy távoli lövés pörgött fel egy védőnkön, a kapunk előtt üresen maradt Gárdos elé került a labda, aki közvetlen közelről nem hibázott, a hálóba lőtt 1-1.

Ezután a hátralévő időben mentünk előre, még az utolsó pillanatban is volt egy lehetőségünk, de Bagiról fölé ment a labda, így maradt az eredmény, sajnos pont nélkül távoztunk Soroksárról. – tudosított a mérkőzésről a csapat hivatalos honlapja.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |