Pokoli vereség Angyalföldön

Győr+ Illusztráció: Győr+ Archívum
2023.11.27. 21:51

Nagyon nem ment az ETO FC Győr labdarúgó csapatának a Vasas FC otthonában: hat gólt kaptak a győriek és pont nélkül utazhatnak haza a fővárosból.

Sok szurkoló kísérte el Budapestre az ETO FC Győr labdarúgó csapatát, amely köszönhető volt többek között a köztudottan ETO-érzelmű Szeles Szabolcs alpolgármesternek és önkormányzati képviselőnek is, aki felajánlotta, hogy buszt bérel a szurkolóknak. Így mintegy 50 fő szervezetten jutott el a XIII. kerültbe, míg többen magánúton érkeztek meg a Fáy utcába.

Kellett is a szurkolás a győri labdarúgóknak, hiszen a hétfő esti összecsapást sokan úgy emlegették, hogy a feljutás sorsának szempontjából is roppant fontos lehet, hiszen az nem titok, hogy az ETO és a Vasas is az NB1-be vágyik. Nos, a zöld-fehérek várták jobb helyzetből a meccset, a Vasas pedig igyekezett felzárkózni.

Az első félidőben a Vasas alakította ki a nagyobb helyzeteket, és Baráth Botond fejesgóljával annak ellenére is megszerezte a vezetést, hogy két perccel korábban Radó András büntetőjét kivédte Ruisz Barnabás. A folytatásban is támadásban maradtak az angyalföldiek, Berecz kapufát lőtt, majd a győriek 44. percben meg nem adott góljára Novothny Soma a ráadásban újabb hazai találattal válaszolt. Így a szünetre a Vasas két gólós előnnyel mehetett…

A fordulás után Novothny második gólja eldöntötte a három pont sorsát, később Tóth Milán, Berecz Zsombor és Holender Filip fölényessé tették a Vasas győzelmét.

Sikerével a fővárosi együttes feljött a harmadik helyre, a győriek viszont a listavezetővé előlépett Nyíregyháza mögé szorultak a tabellán.

Ha a mostani meccset ETO szimpatizánsként nem is volt egyszerű végignézni, az mindenképp tiszteletre méltó, hogy a szurkolók a lefújást követően is éltették csapatukat, hiszen hosszú még a bajnokság. Az azonban biztos: ezt a botlás el kell feledtetni a győriekkel! Szurkolókkal, játékosokkal és mindenkivel! S december 3-án hazai pályán minden áron javítani kell az Ajka ellen!

Eredmények, 16. forduló:
Vasas FC-ETO FC Győr 6-0 (2-0)
gólszerzők: Baráth (26.), Novothny (45+2., 51.), Tóth M. (72.), Berecz (79.), Holender (90.)

Nyitóképünk illusztráció!

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |