Pokoli végjátékban nyert a SZESE Győr

Fotó: Homoródi Lilla
Győr+
2020.01.13. 11:47

Nem indult szerencsésen a SZESE Győr zalaegerszegi túrája a múlt hétvégén, de a győri röplabdások végül legyőzték ellenfelüket.

Rossz előjelekkel indult a győri csapat egerszegi túrája, ugyanis a játékosokat szállító autóbusz lerobbant, s kalandosan jutottak csak el a mérkőzés helyszínére, így a találkozó közel fél órás csúszással kezdődött.

Úgy tűnt, ez jobban megzavarta rutinos ellenfelet, ugyanis gyorsan 10 pontos előnyt alakítottak ki a vendégek. Minimális hibaszázalékkal és nagy fegyelemmel játszottak, a cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe, így könnyen húzta be a Győr az első játszmát.

Nem úgy a másodikat, ahol támadásban és nyitásban is többször rontottak, s a felébredő Zalaegerszeg nem engedte, hogy ellépjenek. Hol az egyik, hol a másik fél vezetett 1-1 ponttal, de a kiélezett végjátékot a rutinosabb hazaiak nyerték.

A harmadik szettben újból a SZESE kezdőhatosa lépett a pályára, s ráerőltették az akaratukat a házigazdára, így újabb simának tűnő játékrész következett, de a záróetapban látszott, hogy a zalaiak nem akarják könnyen adni magukat.

Mindent megtett a házigazda a pontszerzés reményében, s a negyedik játszmában is több hibát vétett a Győr, így a végjátéknak 4 pontos hazai előnyről vághattak neki. Innen hatalmas szívvel visszajöttek a meccsbe, majd pokoli végjátékban a SZESE megnyerte a szettet és a mérkőzést is.

Fehér Tibor vezetőedző: – Harcosan és motiváltan játszottunk, voltak szép és vagány megoldásaink a pályán. Hajtós mérkőzés volt, minden elismerésem a Zalaegerszegé, mert komoly ellenfélnek bizonyult. Számítottunk egy ilyen mérkőzésre, de most már az utolsó fordulóra koncentrálunk, ami fontos a rájátszás szempontjából.

Zalaegerszegi TE–SZESE Győr 1:3 (11, -25, 19, 29)
Zalaegerszeg, NB II-es férfimérkőzés, 50 néző. V.: Farkas L., Barabás B.

SZESE: Falvay, Szántósi, Gyuris, Lengyel, Földes, Bellovicz, Bicskó (liberó). Csere: Csank, Sebestyén, Mészáros Á., Mészáros B. Vezetőedző: Fehér Tibor.

Forrás: SZESE Győr

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #röplabda |