Pisztolyt fogott a partjelzőre egy tényői focista

Győr+ Facebook
2022.11.15. 13:28

Hihetetlen jelenet játszódott le a Pér LSE-Tényő SE (2-0) Győr-Moson-Sopron Megyei III. osztályú futballmérkőzésen. A tartalékegyüttesek összecsapásán az egyik tényői játékos, aki a pálya szélén állt, pisztolyt fogott az egyik partjelzőre.

Az esetet követően, amelyről a kisalfold.hu számolt be, rendőrségi eljárás indult. Az ügy azután robbant ki, hogy az incidensről fotó készült, amelyet egy Facebook-csoportban megosztottak. Ezen az látható, hogy egy melegítőben és kabátban a pálya szélén álló tényői futballista fegyvernek tűnő pisztolyt fogott az egyik asszisztensre. 

A tartalékmérkőzésen a vendégcsapat egyik játékosa, aki egyébként nem is tartózkodhatott volna a kispadon, mivel csak a felnőttmeccsre nevezték, fegyverrel hadonászott, amit rátartott az egyik asszisztensre. Úgy gondolom, ilyennek a pályán, a pálya mellett, de egyáltalán sehol nincs helye. Arról nincs tudomásom, hogy éles-, gáz- vagy riasztó- volt-e a fegyver, illetve az milyen sérülést képes okozni” – írták a fotó mellé, amely eljutott az egyik játékvezető édesapjához, aki azonnal értesítette a gyermekét.

A játékvezetők a meccs közben nem észlelték a fenyegetést. A lefújást követő felnőtt bajnoki hivatalos jegyzőkönyvében azonban már jelezték az esetet.

A Győr+ Média a meglehetősen kirívó esettel kapcsolatban megkereste a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát. Az alábbi választ kaptuk: a fent említett ügyben a Győri Rendőrkapitányság november 7-én, zaklatás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban bővebb információt nem áll módukban adni.

Információnk szerint a fegyver egy játékpisztoly, amelyet a meccsre egy kisgyermek vitt be magával. A tényői focista saját állítása szerint viccből felemelte azt, és az asszisztensre célzott.

Kapcsolódó témák: #fegyver | #labdarúgás | #pisztoly |