Péni István örökre emlékezni fog a győri kvótaszerzésre

MTI Fotó: MTI, Krizsán Csaba
2024.03.02. 08:01

Péni István számára euforikus élményt jelentett, hogy a hazai, győri Európa-bajnokságon szerezte meg a párizsi olimpiai kvótát, ráadásul az indulási jog mellé egy ezüstérmet is nyert a férfi légpuskások versenyében.

A 10 méteres szám kétszeres Eb-győztese többek között arról beszélt a finálé után, hogy annak ellenére is fontos volt számára most a kvalifikáció kivívása, hogy a világranglistáról szinte biztosnak látszott már eddig is a párizsi helye.

“Az már látszott, hogy világranglistáról meglesz az olimpia, de szerettem volna ezt az élményt átélni. Már két olimpián voltam és mindkétszer fantasztikus élmény volt, amikor a kvótát megszereztem” – mondta az UTE 27 éves klasszis sportlövője. – “Az viszont biztos, hogy emlékezni fogok erre a napra, mert hazai pályán sikerült, ennyi néző előtt, ilyen fokú érdeklődés közepette. És sikerült, ráadásul egy ezüstéremmel. Ez fantasztikus, euforikus élmény. Lesz ünneplés, az biztos.”

Péni azt is elárulta, hogy az előkelő világranglistás pozíciói ellenére is volt némi bizonytalanság benne, de azért is fontos volt, hogy sikerüljön a kvalifikáció minél hamarabb, mert így lehet teljesen nyugodtan a játékokra készülni.

“A rangsorból csak júniusban lett volna biztos, akkor jelentették volna be hivatalosan, ami már nagyon közel van a játékok rajtjához. Ez így sokkal megnyugtatóbb” – jegyezte meg.

A pénteki versenyére térve azt emelte ki, hogy végig összeszedett és tudatos volt.

“Ma végig sikerült megtartani a fókuszomat, kontrollálni a pulzusomat és a figyelmemet. A jelenben voltam, és végig tisztában voltam azzal, mi van körülöttem, tisztában voltam azzal, hogy mit csinálok. Mindent tudatosan csináltam, a testhelyzetem is sokkal tudatosabb volt, mint korábban” – elemezte versenyzését Péni István. – “Elég sok változtatást hajtottunk végre az ősszel és tél elején. Testhelyzetet változtattam, fegyvert cseréltem. Rengeteget dolgoztam és végig utaztam az egész világot, készültem arra, hogy ez most sikerüljön. Az alapversenyben elért 632,3 kör, meg a két hete a granadai világkupán lőtt eredményem pedig azt mutatják, hogy felfelé ívelő a formám, ami nagyon biztató, és a célom továbbra is az olimpia.”

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #légfegyveres Eb Győr | #sport | #sportlövészet |