Pécs-Gyirmót: Volt győriek ellen Csertői csapata

Pécskai István Vig Norbert
2022.11.08. 14:13

Rangadót rendeznek a labdarúgó-NB II hétközi fordulójában. A tabella második helyén álló Pécsi MFC a negyedik Gyirmót FC-t fogadja holnap 18 órakor.

Érdekesség, hogy a pécsiek edzői stábjában két olyan szakember is dolgozik, aki ezer szállal kötődik Győr városához. Weitner Ádám vezetőedző 2001 és 2003 között, valamint a 2015–16-os idényben a Győri ETO futballistája volt, míg a 2006–07-es szezonban, illetve 2010 és 2012 között a Gyirmótot erősítette. A szakembert az idény előtt nevezték ki a PMFC trénerének.

,,Nagyon örültem a PMFC megkeresésének. Tisztában vagyok a klub múltjával, hiszen erről a környékről származom. Büszke vagyok, hogy a csapat vezetőedzője lehetek. A kemény munkában hiszek, ezzel együtt mindent megteszünk az eredményes szereplésért. Részben új csapatot kell építeni, ám fiatal edzőként kihívásként élem meg – fogalmazott korábban Weitner Ádám.

Pályaedzőként segíti őt a szerb Lazar Stanisics, aki 2009 és 2014 között futballozott az ETO-ben. Részese volt az elmúlt évtizedek legnagyobb megyei futballsikerének, amikor 2013-ban élvonalbeli bajnoki címet ünnepelhetett a győri gárda tagjaként.

Igazi győri csatára van tehát kilátás, amelyen a Gyirmót célja, hogy idegenben begyűjtse a három pontot. Csertői Aurél együttese a legutóbbi fordulóban meglepetésre vereséget szenvedett otthon az Ajkától (1-3), így mindenképpen szeretne javítani.

Az ETO FC szintén kikapott legutóbb, idegenben a Budafokkal szemben maradt alul 2-1-re. Tímár Krisztián csapata a Mosonmagyaróvár gárdáját fogadja holnap 17 órakor az ETO Parkban. A győri csapat a nyolcadik helyen áll a tabellán, eddig 22 pontot szerzett, míg az óvári együttes 15-öt gyűjtött, és a 17. pozíciót foglalja el a táblázaton.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #NB II |