Rocky megcsinálta!

Patkás Tomi átúszott Európából Ázsiába!

Fotó: Patkás Tomi Facebook
Győr+
2020.08.23. 20:34

Patkás „Rocky” Tamás elutazott Isztambulba a világ egyik legjelentősebb nyílt vízi úszófesztiváljára és végigcsinálta. Úgy ahogy megígérte. Rockyért egy egész város szurkolt és most is egy egész város büszke rá.

Patkás Tomás, vagy ahogy szinte mindenki ismeri Rocky számos nagy versenyt megélt már, hihetetlen kitartása, akaratereje és szorgalma példamutató. A parasportoló amiket elér, láb nélkül teszi, hiszen egy korábbi súlyos munkahelyi vonatbalesetben mindkét lábát elvesztette. Rocky nem adta fel, s ma már az egyik legelismertebb nyílt vízi paraúszó. Kedves, nyílt srác, aki amerre csak jár, dicsőséget szerez magának és városának Győrnek is.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester pár napja kérte fel Rocky-t a megtisztelő feladatra, hogy vállalja el, hogy Győr parasport nagykövete lesz.

„Fantasztikus céltudatos munkája, küzdelmei és kitartása példa lehet mindeni számára és erőt adhat sokaknak. Mi győriek a sikereinket nem ajándékba kaptuk, hanem elődeink és már mi is keményen megdolgoztunk azokért. Tomi erőfeszítései és eredményei is ezt példázzák.” – olvasható dr. Dézsi Csaba András közösségi oldalán a bejegyezés.

https://www.facebook.com/drdezsicsabaandras/posts/330739084961153

Rocky pedig pénteken elindult, hogy vasárnap véghezvigye a sokak számára szinte lehetetlent: teljesítette a 6.5 kilométeres távot. Az isztambuli versenyről tudni kell, hogy lassan 20 éve rendezik már meg, s mára már a világon mindenhol jegyzik. Egy évben összesen 2500 úszó kapja meg a lehetőséget, hogy a Boszporuszba vesse magát és teljesítse a nem kis kihívást. A szervezők pedig a parasportolóknak is indulási lehetőséget biztosítanak, na persze náluk is csak szigorúan limitált számban.

A győri paraúszó teljesítette a jelentkezés feltételeit, így a nagy túljelentkezés ellenére is megkapta a lehetőséget, ami már önmagában is nagy elismerés volt. A 6,5 kilométeres táv leúszására mindenkinek csupán két órája van, s arra is figyelni kell, hogy a kijelölt útvonalról ne térjenek le az úszók, mert ott már hatalmas a sodrása a Boszporusznak és időben maradni szinte lehetetlen.

Tomi pedig megcsinálta, amiről a Facebookon egyelőre – teljesen érthetően – szűkszavúan számolt be.
https://www.facebook.com/nyiltviziparauszo/posts/1638232026339487

Patkás Rocky Tomi átúszta a Boszporuszt, ezt az álmát is valóra váltotta! Szorgalomból, alázatból és kitartásból megint csillagos ötösre vizsgázott.

Kapcsolódó témák: #úszás |