Patkás Tomi 8850 méter úszással tisztelgett Suhajda Szilárd előtt

HAK Fotó: Tomi Rocky Facebook oldala
2023.05.28. 14:04

Egy ország gyászolja Suhajda Szilárd magyar hegymászót, akinek a Mount Everest csúcshódítása során veszett nyoma, a mentőakció pedig nem vezetett sikerre. Patkás Tomi győri nyíltvízi paraúszó ma a kiváló hegymászó emlékének szentelte úszását.

Suhajda Szilárd és Patkás Tomi is kiváló és a végletekig kitartó sportemberek, akik merik élni az álmaikat, félelmet nem ismerve küzdik le az akadályokat. Emellett az életforma mellett döntöttek, amellyel lehet egyet nem érteni, de ítélkezni felettük és a teljesítményük felett semmiképp. A sport és a határaik feszegetése mindkettőjüknek olyan lelki megerősítést kap, amelyet a kívülállók biztos, hogy képtelen megérteni.

Sajnos Suhajda Szilárd a Mount Everest csúcsa felé haladva olyan akadályba ütközött, ami erősebb volt nála. Olyan határokat feszegetett, amelyek túlmutattak erején, a hegy pedig nem engedte vissza szeretteihez.

Patkás Tomi a tőle telhető legőszintébb módon búcsúzott sporttársától és tisztelgett emléke előtt május 28-án vasárnap, amelyről hivatalos közösségi oldalán számolt be:

”Ma egy rendhagyó edzésem volt az ikrényi tavon, melyen Suhajda Szilárd emlékére leúsztam a Mount Everest magasság távját a 8850 métert.

A FINA szabályzata szerint megállás és kapaszkodás nélkül 4 órát voltam a vízben. Sportbaráti tiszteletből szeretném ezt az úszást Szilárdnak ajánlani, egyben részvétem a családnak!

Nekünk extrém sportolóknak akár ez az idézet is lehetne a himnuszunk, amivel búcsúzom tőled: Egyikünk sem szabadul ki innen élve, így hát ne kezeld úgy magad, mint egy emléket! Egyél finom ételeket! Sétálj a napsütésben! Ugorj bele a tengerbe! Mondd ki az igazat, amit a szíveden hordozol! Légy bolond! Légy kedves! Légy őrült! Semmi másra nincs idő.“ (Nanea Hoffman)

Ég Veled Szilárd!”

Fotó: Tomi Rocky

Kapcsolódó témák: #emlékezés | #extrém sport | #gyász | #hegymászás | #parasport |