Pátkai Máté felejthetetlen emlékei: bajnok és apa is lett Győrben

Pécskai István Fotó: mlsz.hu
2023.07.23. 19:30

Jubileumi esztendő az idei az ETO FC labdarúgócsapata számára, amely hatvan, negyven és tíz évvel ezelőtt is aranyérmes lett az élvonalban. Ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as felejthetetlen siker hőseit.

Pátkai Máté 2012 és 2015 között 88 bajnoki mérkőzésen lépett pályára az ETO színeiben. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott belső középpályásként, összesen 21 góllal segítette a zöld-fehéreket. Ráadásul rögtön, az első győri szezonjában bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal.

„Nagyszerűen sikerült a 2012–13-as idényünk. Jó játékosok alkották a keretet, ugyanakkor nem lehetett senkit sem sztárnak nevezni. Talán épp emiatt sikerült elérni, hogy kiemelkedő csapategység alakuljon ki az öltözőben. Nemcsak a pályán, hanem azon kívül is nagyon erős volt köztünk a kohézió. Gyakran találkoztunk a mérkőzéseken és az edzéseken kívül is egymással. A bajnoki cím megszerzése pedig tényleg leírhatatlan érzés volt. A város harminc éve várt erre a sikerre. Az egész város ünnepelt, ráadásul a női kézilabdázók első Bajnokok Ligája-győzelme miatt kettős sikernek örülhettek a győriek” – mesélte Pátkai Máté lapunknak.

Bár már tíz év eltelt, a focista számára olyan, mintha csak tegnap rendezték volna a Ferencváros elleni, mindent eldöntő rangadót, amelyen végül 1–0-ra nyert az ETO.

„Telt házas, kiváló hangulatú meccset játszottunk a Fradival, és a győzelmünknek köszönhetően, bebiztosítottuk az aranyérmet. Számomra azért is volt különleges a találkozó, mert korábban, amikor az MTK-val bajnok lettem, teljesen más volt a körítés. Idegenben játszva biztosítottuk be az elsőséget, míg az ETO-val ez hazai pályán jött össze. Sok ezer győri szurkoló előtt diadalmaskodtunk, aztán pedig fergeteges ünneplés vette kezdetét” – tette hozzá Pátkai.

A 23-szoros magyar válogatott középpályást nemcsak a futball miatt fűzik szép emlékek Győrhöz.

Nagyon szerettem a városban élni, jó szívvel emlékszem vissza a Győrben eltöltött három és fél évre. Érzelmileg azért is áll közel hozzám ez az időszak, mert akkor született meg az első gyermekem. A korábbi csapattársakkal egyébként szerencsére megmaradt a jó viszony. Sokakkal még ma is tartom a kapcsolatot, többek között Lang Ádámmal, Koltai Tamással és Varga Rolanddal is gyakran beszélek” – fejtette ki Pátkai Máté.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |