Hirdetés

Pars Krisztián keresi a motivációt

Fotó: MOB
MTI
2020.04.07. 17:00

Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető számára az jelenti a legnagyobb nehézséget a jelenlegi helyzetben, hogy motiváltan készüljön annak ellenére, hogy azt sem tudja, mikor versenyezhet legközelebb.

Hirdetés

“Az olimpia elhalasztásával megváltozott a napi rutin. Mivel nincs verseny, nehéz motiváltan edzeni” – mondta kedden a londoni játékok aranyérmes atlétája az M4 Sportnak.

Pars úgy fogalmazott, egyik szeme sír, a másik nevet a halasztás kapcsán, mert egyrészt így van idő új edzésmódszereket kipróbálni, és megnézni, hogy mi lehet jó a számára, másrészt viszont több mint egy év telik el, és kérdéses, mit bír a szervezete 38 esztendősen. Hozzátette, térdsérülésének is jót tesz a plusz idő, mert még mindig nem százszázalékos. Elmondása szerint a fájdalom a sebességben zavarja leginkább, ami éppen az erőssége volt mindig.

Hirdetés

“Halvány reményét sem látjuk, hogy lesz verseny a következő néhány hónapban” – jelentette ki Pars a videointerjúban. “Abban bízunk, hogy szeptemberben már lesz verseny, addigra szeretnék olyan állapotba kerülni, hogy esélyem legyen megdobni a 77,50 méteres olimpiai szintet.”

A szombathelyi nehézatléta kifejtette, a többi szakághoz képest a kalapácsvetők szerencsés helyzetben vannak, mert saját dobópályájuk és súlyemelőtermük van, így a felkészülés biztosított, a versenyzők pedig csak a lakásuk és a pálya között mozognak a koronavírus-járvány idején.

Kapcsolódó témák: #olimpia2020 |
likeold
a fb oldalunkat