Párizs 2024 – Felemáskorláton kezdenek a magyar női tornászok

MTI Fotó: Facebook/Mészáros Krisztofer
2024.06.25. 16:11

Elkészült a párizsi olimpia tornaversenyeinek sorsolása, melyből kiderült, hogy a magyar női válogatott tagjai felemáskorláton kezdenek.

A magyar szövetség beszámolója szerint a női versenyzők a selejtező utolsó csoportjában szerepelnek majd. Mészáros Krisztofer az első csoportban, korláton mutatja be először a gyakorlatát.

“Ez a sorsolás előnyös, kifejezetten jó, hogy az utolsó csoportban kezdünk, hiszen már lehet látni, hogy állnak a többiek. A felemáskorlát jó első szernek számít. A lényeg, hogy a lehető legtökéletesebb gyakorlatokra kell törekedni, és akkor nem lesz gond” – mondta Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya.

Szűcs Róbert, a férfi csapat vezetőedzője kiemelte, kifejezetten jó, hogy Mészáros koráton kezdhet. “Stabil gyakorlata van Krisztofernek korláton, és remélhetőleg jó alapot ad majd az egész olimpiai megméretésre. Még lesz egy verseny Romániában, és onnantól az utolsó simításokat végezzük majd el” – utalt a felkészülés hátralévő részére Szűcs.

A férfiaknál egy magyar induló lesz az olimpián, a nőknél pedig Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge szerzett kvótát. Ezenkívül van még egy országkvóta. Ennek sorsáról a hétvégi, bukaresti nemzetközi verseny felemáskorlát-eredményei döntenek Kovács Zsófia és Székely Zója között.

Kapcsolódó témák: #olimpia2024 | #Párizs 2024 | #sport | #torna |