Para-asztalitenisz Eb: Szvitacs Alexa három éremmel tér haza

MTI Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
2023.09.10. 09:10

A magyar sportolók három érmet, egy aranyat és két ezüstöt nyertek egyéni versenyekben, míg párosban két érmet, egy-egy ezüstöt és bronzot zsebeltek be a Sheffieldben szombaton véget ért para-asztalitenisz Európa-bajnokságon. Szvitacs Alexa ismét remekelt.

A kerekesszékes Major Endre az S1 sérültségi kategória döntőjében elképesztő csata után diadalmaskodott: ellenfele, a hazai színeket képviselő Robert Davies már 2-1-re vezetett, de a magyar pingpongos fordítani tudott. Az ATSK Szeged 54 éves versenyzője ezzel kvótát szerzett Magyarországnak a jövő évi, párizsi paralimpiára.

A tokiói paralimpiai bronzérmes Szvitacs Alexa kategóriájában, az S9-ben körmérkőzés után hirdettek bajnokot, s miután a döntőnek számító csütörtöki mérkőzésen a címvédő magyar játékos 3-0-ra kikapott legnagyobb riválisától, Karolina Pektől, a lengyel mögött ezüstérmesként zárt.

Ugyancsak második lett a kétszeres paralimpiai bajnok Pálos Péter, aki az S11-es sérültségi kategória döntőjében három játszmában alulmaradt a belga Florian van Ackerrel szemben.

A páros küzdelmek is tartogattak izgalmat. Szvitacs Alexa mindkét dobogós helyezés megszerzésében szerepet vállalt: Csonka Andrással vegyes párosban második lett a 17-es kategóriában – a döntőben egy lengyel duótól kaptak ki -, női párosban pedig Arlóy Zsófia oldalán végzett harmadikként, miután a 20-as kategória elődöntőjében alulmaradtak ugyancsak egy lengyel kettőssel szemben.

A magyar küldöttség így öt dobogós helyezéssel zárta az angliai kontinensviadalt.

Kapcsolódó témák: #asztalitenisz | #Európa-bajnokság | #parasport |