Papa Bouba Diopnak ajánlotta győzelmét Szenegál

MTI Pixabay
2022.11.29. 22:00

A szenegáli labdarúgó-válogatott a korábbi kiváló középpályás, Papa Bouba Diop emlékének ajánlotta Ecuador elleni győzelmét a katari világbajnokságon.

Szenegál kedden 2-1-es sikert aratott Ecuador felett az A csoport zárófordulójában, így második helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A nyugat-afrikai válogatott csapatkapitánya, Kalidou Koulibaly döntötte el a találkozót, és a mérkőzés után meghatódva elmondta, hogy Papa Bouba Diop családjának ajánlják a győzelmüket.

“Azt akartuk, hogy büszke legyen ránk és tisztelegni szerettünk volna az emléke előtt. Miatta kezdtem el álmodozni kisfiúként a futballról” – mondta a 31 éves játékos, aki Diop legendás góljára utalt, amellyel a szenegáli válogatott húsz éve 1-0-ra legyőzte a címvédő Franciaországot a dél-koreai, japán közös rendezésű vb nyitómérkőzésén, ezt követően pedig nemzeti hősként ünnepelték hazájában.

Papa Bouba Diop 2020-ban, mindössze 42 esztendősen súlyos betegséget követően (amiotrófiás laterálszklerózis, ALS) hunyt el.

Szenegál diadalával biztossá vált, hogy dél-amerikai ellenfelének véget ért a világbajnokság. Gustavo Alfaro, az ecuadori szövetségi kapitány dühösen nyilatkozott a kiesést jelentő vereséget követően

“Nagyon fájó ez a kudarc, mindenkinek fáj” – mondta a 60 éves argentin szakember. “Figyelembe kell vennünk, hogy jól játszottunk és ezt kell magunkkal vinnünk. Biztos vagyok benne, hogy ez a csapat még vissza fog vágni a jövőben”.