Öttusa-vb: Nyolcadik a magyar női váltó

Győr+ Fotó: depositphotos
2023.08.22. 15:08

A nyolcadik helyen végzett a magyar női váltó az öttusázók bath-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságán.

A versenyt 12 kettős kezdte meg hétfőn a körvívással, melyben a Réti Kamilla, Alekszejev Tamara páros 19 győzelemmel, illetve 25 vereséggel a hetedik helyen állt. A keddi versenynapon a lovaspályát – a nemzetközi szövetség eredményközlése alapján – két verőhibával és három másodperc időtúllépéssel teljesítette a magyar duó, ezzel ebben a szakaszban negyedik lett, majd a bónuszvívásban nem szerzett pluszpontot, így továbbra is a hetedik helyen állt.

A magyarok a 2×100 méteres úszóváltóban 2:19.30 perccel tizenegyedikek lettek. A kombinált számot, melyben a váltótagoknak egyenkét 3×600 métert kellett futniuk két lövősorozattal megszakítva, a nyolcadik pozícióból kezdhették meg, és ebben is fejezték be, noha ebben a részversenyben 14:07.60 perccel a hetedik eredményt érték el.

Eredmények: női váltó, világbajnok:

Amira Kandil, Malak Iszmail (Egyiptom) 1315 pont

Beatrice Mercuri, Aurora Tognetti (Olaszország) 1309

Mayan Oliver, Mariana Arcero (Mexikó) 1290
8. Réti Kamilla, Alekszejev Tamara 1210

Kedden a férfiak váltóversenye is befejeződik a délnyugat-angliai városban. Szerdától zajlanak majd az egyéni küzdelmek, ezek döntőit vasárnap rendezik – az első három hely ér olimpiai kvótát –, és az eredmények alapján akkor alakul ki a csapatverseny sorrendje is. Az év fő sportági versenye hétfőn a vegyes váltóval zárul.

Fotó: depositphotos

Kapcsolódó témák: #öttusa | #világbajnokság |