Rövidpályás úszó-vb

Ötödik a magyar női gyorsváltó

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Győr+
2021.12.20. 18:47

Ötödik helyen végzett a magyar női 4x200 méteres gyorsváltó hétfőn az Abu-Dzabiban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon.

A délelőtti előfutam során a világbajnokságon először Kapás Boglárka is medencébe ugrott, a 200 méter pillangó nagymedencés világbajnokának, olimpiai negyedik helyezettjének helyét azonban a fináléra Jakabos Zsuzsanna vette át, aki mellett Gyurinovics Fanni, Pádár Nikolett és Késely Ajna úszott.

A győriek 32 éves versenyzője ötödik helyen váltott Gyurinoviccsal, aki délelőtt kezdett, most viszont másodikként repülőrajttal fél másodperccel gyorsabb volt – ez nagyjából ugyanazt a teljesítményt jelenti. A csapat továbbra is az ötödik helyen haladt, a 15 esztendős Pádárnak viszont nem sikerült megismételnie az előfutamban úszott idejét, Késely Ajna így hatodikként vágott neki az utolsó 200-nak és ugyan valamelyest ő is lassult, behozta az ötödik helyre a váltót 7:47.04 perccel.

“Bevallom őszintén, a futam előtt eléggé ráfeszültem a dologra, hiszen én délelőtt nem úsztam és mindenképpen szerettem volna egy jó idővel elindítani a váltót, ráadásul az októberi, berlini világkupa óta nem szerepeltem ebben a számban” – nyilatkozta Jakabos.

A csapat legfiatalabb tagja, Pádár megjegyezte, első felnőtt világbajnoki döntője előtt rendkívül izgult, de örül ennek az ötödik helynek.

A számot a kanadaiak nyerték.

Forrás: MTI

Kapcsolódó témák: #úszás | #világbajnokság |