Hirdetés
Labdarúgás

Ötmilliárdnál is többen nézték a mérkőzéseket

Grafika: UEFA
MTI
2021.09.02. 14:22

Összesen 5,23 milliárd nézője volt a nyári, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságnak - adta hírül honlapján a kontinentális szövetség (UEFA) csütörtökön, a televíziós adatokat értékelő anyagában.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt tavalyról idénre halasztott torna döntőjét, amelyet Olaszország és Anglia válogatottja vívott, 328 millióan követték nyomon élőben. A Wembley Stadionban lebonyolított és az itáliaiak sikerével zárult  finálé volt a legnézettebb tévés esemény az Egyesült Királyságban 24 éve, Olaszországban pedig 2012 óta – olvasható az összegzésben.

Az írás szerint az ötmilliárd feletti nézőszám megegyezik a 2016-os rekorddal, míg az internetes közvetítéseket – az úgynevezett streameket – megtekintőké minden korábbit felülmúlt. Az Eb-mérkőzések átlagos nézettsége meghaladta a 100 milliót, és az európai labdarúgás iránti érdeklődés a legnagyobb mértékben Észak-Amerikában és Ázsiában emelkedett.

Hirdetés

Kínában például 352 millió nézőt regisztráltak, ami a 2016-os Európa-bajnokság adataival összevetve 43 százalékos növekedést jelent, és az ázsiai országban több futballrajongó látta a meccseket streaming-szolgáltatásokon keresztül, mint hagyományos tévén. Indiában 229 százalékos növekedési ütemet rögzíthettek, itt az összközönség 107 millióra rúgott, míg az Egyesült Államokban a televíziós nézőszám 32 százalékkal, 87 millióra nőtt.

A június 11. és július 11. közötti Európa-bajnokságot 11 városban, köztük Budapesten rendezték meg, a magyar válogatott két döntetlennel és egy vereséggel a csoportkörben búcsúzott.

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #labdarúgás |
likeold
a fb oldalunkat