Labdarúgás

Összeomlóban a Szuperliga

Győr+
2021.04.21. 09:10

Az angol klubok kedd éjszaka eldöntötték és be is jelentették, hogy kivétel nélkül kilépnek a hétfőn életre hívott európai Szuperligából. Ezt követően a Szuperliga közleményt adott ki, amely úgy fogalmaz, az alapítók átgondolják a tervüket.

A Szuperliga meggyőződése, hogy az európai futballban változásra van szükség – fogalmaz a szervezet kedden éjszaka kiadott közleménye, amely reagál az angol klubok kilépésére. – Ezért javaslatot tettünk egy új versenysorozatra, mert a jelenlegi nem működik.”

Annak ellenére, hogy az angol klubok külső nyomásra kénytelen voltak távozni, meggyőződésünk, hogy javaslatunk teljes mértékben összhangban van az európai joggal és szabályozásokkal – folytatódik a közlemény. – A körülményekre való tekintettel átgondoljuk a megfelelő lépéseket a projekt átalakítása érdekében, szem előtt tartva azt a célt, hogy a szurkolók számára a lehető legjobb élményt nyújtsuk.”

Eközben az olasz klubok közül az Inter az ANSA hírügynökségnek bejelentette: „jelen helyzetben a Szuperliga-projekt már nem tűnik érdekesnek az Inter számára.” 

A Manchester United ügyvezetője, Ed Woodward már lemondott a klub éléről, de mind a hat angol csapat visszalépett a Szuperligától. Sajtóhírek szerint az Inter, a Barca, és a Milan sem fog maradni, így pedig végleg okafogyottá válik az új bajnokság.

Andrea Agnelli, a Juventus elnöke a La Repubblica című olasz napilapnak megerősítette, hogy az ESL létrehozói nem visszakoznak.

“Vérszerződést kötöttünk, és nyomulunk tovább. Ennek a projektnek továbbra is megvan minden esélye arra, hogy százszázalékosan sikeres legyen” – közölte az ESL alelnöke a Szuperliga vezetőségének keddi ülése előtt.

“Nem akarunk ártani a nemzeti bajnokságoknak, és a klubok teljesen önszántukból csatlakoztak.”

Agnelli kifejtette, súlyos következményei lehetnek annak az UEFA-reakciónak, mely szerint az érintett egyesületeket kitiltják a hazai és nemzetközi sorozatokból.

“Ez komoly túlkapás lenne. Ez a fenyegetés törvényellenes, és nemcsak az UEFA monopóliumát jelezné, hanem már diktatúrára utalna” – tette hozzá.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #labdarúgás |