Országos csúcsot úsztak a győri lányok

Illusztráció: depositphotos.com
Petrov Iván
2022.07.29. 11:39

A Győri Úszó SE utánpótlása vezeti a pontversenyt, 11 arany, 2 ezüst, 3 bronzéremmel a LIV. Országos Gyermek Bajnokságon.

Ahogy az Országos Gyermek Bajnokság nyitónapján, úgy a folytatásban is szurkolhattunk győri sikereknek. Négy aranyérem és két bronzérem született a csütörtöki versenyeken.

Két aranyérmet nyert Pápai Olivér, először 400 méteres gyorsúszásban nem talált legyőzőre, majd rövid szünetet követően 100 méteres hátúszásban is maga mögé utasította a mezőny többi tagját. Lakó Dorina kiváló versenyzéssel aranyérmet nyert 100 méteres hátúszásban, nem sokkal később remek eredménnyel segítette az aranyérmes női váltót.

A 4×200 méteres női gyorsváltó új országos rekordot ért el, a Kammerer Kitti, Lakó Dorina, Vágó Peggi, Szojár Írisz összeállítású kvartett 8:50,67-es időeredményével 4 századmásodperccel megjavította a korosztály valaha volt legjobb eredményét.

Buda Levente tovább folytatta éremhalmozását, 400 méteres gyorsúszásban és 200 méteres vegyesúszásban egyaránt a harmadik helyen zárt, bronzérmet nyert.

A csapat tagjai:
Berkes Brigitta, Buda Levente, Haris Bence, Kammerer Kitti, Lakó Dorina, Megyesi Vanda, Nagy Kristóf, Pápai Olivér, Sipkovits Vilmos, Szakács Jázmin, Szojár Irisz, Vágó Peggi.

A verseny a pénteki és a szombati napon is folytatódik, aki teheti kövesse az eseményeket és drukkoljon a győri csapatnak.

Részletes eredmények, versenyprogram a MÚSZ oldalán, ide kattintva olvashatóak.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #GYÚSE | #úszás |