Örömfocival emlékeztek Fehér Miklósra

Pécskai István Fotó: MekliZ Fotó
2023.12.17. 16:17

„Engem a futball megtanított győzni és megtanított veszíteni is, és megtanított arra is, hogy az öröm úgyis felülkerekedik a bánaton, és hogy a gól maga a boldogság, a gyógyír minden addigi kihagyott helyzetre..." - nyilatkozta Fehér Miklós 2000 októberében a Litvánia elleni 6-1-es győzelmet hozó vb-selejtezőt követően, miután három gólt szerzett. Gondolatai szellemében emlékeztek a tragikus sorsú, 2004-ben elhunyt győri csatárra a Fehér Miklós Emlékgálán.

A rendezvényt új szintre emelték, az elmúlt 25 év legjobb magyar játékosai léptek pályára. A tornának otthont adó Magvassy Mihály Sportcsarnok megtelt szurkolókkal. Látványos cselekben és gyönyörű gólokban sem volt hiány.

A nézők remekül érezték magukat. Jó volt látni, hogy sok gyermek látogatott ki az eseményre, a lurkók többek között Király Gábort, Juhász Rolandot, Vincze Ottót és Priskin Tamást is megrohamozták közös fotóért és aláírásért.

,,Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy itt lehetünk. Az első szóra jöttünk, nem is volt kérdés számunkra, hogy Miki emlékének adózva pályára lépünk a gálán” – árulta el Priskin Tamás.

Király Gábor hozzátette, szombathelyi színekben korábban számos alkalommal futballozott győri teremtornákon. Fehér Miklóssal együtt szerepelt a nemzeti válogatottban, természetes volt számára, hogy szeretne pályára lépni az emlékgálán.

A néhai focista édesapja, idősebb Fehér Miklós, Szeles Szabolcs alpolgármester és dr. Dézsi Csaba András polgármester is köszönetet mondott mindenkinek, aki segített megszervezni az eseményt.

,,Ez a nap az összefogásról szól. Sajnos vannak olyan győri legendák, akik már nem lehetnek köztünk. Fantasztikus, hogy akik egy csapatban küzdöttek Fehér Miklóssal, nem felejtették el őt. Köszönöm nekik és a kilátogató szurkolóknak is, hogy adóznak az emléke előtt” – mondta a polgármester.

Galéria: MekliZ Fotó

Kapcsolódó témák: #emléktorna | #Fehér Miklós | #labdarúgás |