Olvasással és tornával tartja magát formában Keglovich László

Pécskai István O. Jakócs Péter
2023.02.04. 15:03

Február 4-én, azaz ma ünnepli a nyolcvanharmadik születésnapját Keglovich László, Győr díszpolgára. A Rába ETO legendás futballistája, aki bajnokságot és háromszor Magyar Kupát is nyert a zöld-fehérek játékosaként, szellemileg és fizikálisan is igyekszik magát minél jobb formában tartani.

,,A körülményekhez képet jól érzem magam. A gerincproblémám miatt sajnos nehézkesen tudok menni, de nem panaszkodom. Mindennap tornázom, és nagyon sokat olvasok. Legutóbb egy sportkönyvbe kezdtem bele, amely a Barcelona csapatának a történelméről szól. Néhány nap alatt egyébként elolvasom az 500 oldalt” – mesélte a Győr+ Médiának Keglovich László, aki 1968-ban olimpiai aranyérmet nyert a magyar válogatott tagjaként.

A születésnapját szolidan, családi körben tartja.

,,Az öcsémék átjönnek hozzám a gyerekeivel, nem lesz nagy felhajtás, még tortát sem kértem. Minden második csütörtökön szoktunk összejárni az ETO-öregfiúkkal, a következő alkalommal koccintunk majd a születésnapom alkalmából. Boldog vagyok, hogy jó közösséget alkotunk. A sport az életem, a labdarúgás pedig soha el nem múló szerelem számomra. Szerencsésnek érzem magam, hogy játékosként, majd később edzőként és vezetőként is rengeteg szép évet tölthettem el a futballban” – mondta Keglovich László.

Pályafutása legnagyobb diadala kétségtelenül az olimpiai győzelem, de legalább annyira büszke az ETO-val elért sikereire.

,,A Bajnokcsapatok Európa-kupájában bejutottunk a legjobb négy közé. A világklasszisokkal felálló Benfica végül legyőzött minket, ennek ellenére fantasztikus élmény marad az európai menetelésünk. Ahogy az ETO első bajnoki címének megszerzése is. Hihetetlen, hogy már hat évtized eltelt azóta. Nagy bravúrt hajtottunk végre azzal, hogy a teljesen Budapest-központú bajnokságban csúcsra tudtunk érni” – fogalmazott a legendás focista.

Keglovich László szurkolóként továbbra is a szívén viseli a zöld-fehér klub sorsát.

,,Nagyon bánt, hogy a csapat az NB II-ben szerepel. Ugyanakkor látom a fejlődést, tehetséges, fiatal csapatunk van, amely reményeim szerint minél hamarabb kivívja a feljutást az élvonalba. Nem kérdés, az ETO-nak az első osztályban van a helye” – jelentette ki Keglovich László.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #legendák | #születésnap |