Hirdetés
Minden eseményt betiltottak

Október végéig nem lehetnek nézők a focimeccseken Németországban

Fotó: Facebook/FC Bayern München
MTI
2020.08.12. 06:10

A Bundesliga előző idénye több mint két hónapos szünet után, május közepén indult újra, és július elején ért véget zárt kapuk mögött.

Hirdetés

A liga (DFL) azt remélte, a hatóságok lehetővé teszik a szurkolók számára, hogy bizonyos feltételek mellett ismét látogathassák a meccseket, ám a szövetségi és a tartományi egészségügyi miniszterek elutasították a javaslatot a fertőzések számának növekedése miatt.

Indoklásul közölték, hogy minden eseményt betiltottak október végéig, s ez alól a labdarúgó-mérkőzések sem jelentenek kivételt. Hozzátették, hogy a helyi egészségügyi szervek manapság elsősorban a kontaktkutatással, az iskolakezdéssel és a nyaralásból visszatérőkkel vannak elfoglalva.

Hirdetés

„Ébernek kell maradnunk. Szurkolók ezrei a stadionokban? A jelenlegi helyzetben ez rossz jel lenne” – írta közösségi oldalán Jens Spahn egészségügyi miniszter.

A tárcavezető rámutatott, hogy az elmúlt napokban ismét megnövekedett a koronavírusos esetek száma Németországban, és figyelmeztetett, hogy nem vállalhatnak felesleges kockázatot.

A DFL egy héttel ezelőtti közgyűlésén az első és a másodosztály 36 klubja elfogadta a nézők visszatérésének feltételeit: döntésük szerint vendégszurkolók egyetlen mérkőzésen sem lehetnek, alkoholt nem lehet árulni és fogyasztani a stadionokban, a drukkerek nem használhatják az állóhelyi szektorokat, és minden klubnak nyilvántartást kell vezetnie a jegyvásárlókról. Ezt a javaslatcsomagot utasították most vissza az egészségügyi miniszterek.

A következő idény szeptember 18-án kezdődik.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |
likeold
a fb oldalunkat