Oftedal és Blohm is hosszabbít az ETO-val

Győr+ Győri Audi ETO KC
2022.10.27. 12:49

Megkezdődtek a tárgyalások a Győri Audi ETO KC játékoskeretét illetően a következő szezonra. Az első csapatot üzemeltető Győri ETO Kft. hosszútávú stratégiájának megfelelően olyan szerződések megkötését tervezi, amely biztosítja az első csapat eredményességét a jövőben is. Az első kontraktusok megszülettek, így biztossá vált, hogy Linn Blohm és Stine Oftedal is Győrben szerepel majd a 2023/24-es idényben.

Folyamatosan zajlanak az egyeztetések a Győri Audi ETO KC felnőtt csapatának keretéről a következő szezonok vonatkozásában. Az Endrődi Péter és Vanyus Attila ügyvezetők által vezetett Győri ETO Kft azt a célt tűzte ki, hogy nemcsak megtartsa, hanem ha lehetséges még inkább megerősítse a Győri Audi ETO KC csapatának keretét rövid és középtávon a hazai és nemzetközi versenyrendszerben. Ennek első lépéseként eldőlt, hogy Stine Oftedal biztosan győri mezben szerepel a következő szezonban is.

„Stine 1+1 éves kontraktussal rendelkezett egyesületünkkel, amelyben mindkét fél nyilatkozhatott a plusz egy évről, azaz a 2023/24-es szezonról. Örömteli, hogy mindketten a folytatás mellett döntöttünk, és jelzésértékű, hogy jóval a szerződésben kikötött határidő előtt jutottunk közösen arra a döntésre, hogy Stine folytatja győri szereplését. Kiemelkedő képességű, a pályán és azon kívül is igazi vezető karakterű sportolóról van szó. Büszke vagyok rá, hogy a közös munka folytatása mellett döntött. Hiszem, hogy közösen szép sikerek részesei leszünk nem csak az idei, de a következő évadban is” – nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető.

Nagyon jól érzem magam Győrben, nagyszerű csapat tagja lehetek. Ugyan valóban megvolt a lehetőségem a jövő szezonról dönteni, de nem kellett sokat gondolkodni a folytatásról. Győrben továbbra is minden adott a nyugodt munkavégzésre, a sikerorientált és motivált klubvezetés céljai és elvárásai teljesen megegyeznek az enyéimmel, azaz minden fronton minden bajnokságban nyerni szeretnénk. Örülök, hogy folytatódik az ETO-val közös történetünk” – mondta a hosszabbításról Stine Oftedal.

Stine Oftedal 2017 nyarán csatlakozott a Győri Audi ETO KC csapatához. A kiváló irányító azóta 214 tétmérkőzésen szerepelt zöld-fehér mezben, és összesen 874 gólt szerzett. Eddigi győri időszaka alatt kétszer nyert Bajnokok Ligáját a csapattal, valamint három Magyar Kupa és bajnoki elsőséget ünnepelhetett.

Továbbra is Győrben szerepel majd Linn Blohm is, aki jövő nyáron lejáró kontraktusát hosszabbította meg a Győri Audi ETO KC csapatával. „Linn az elmúlt másfél évben bebizonyította, hogy miért is ő az egyik legjobb beálló a világon. Igazi profi mentalitású játékos, aki kiemelkedő hatékonysággal értékesíti helyzeteit. Nem volt számunkra kérdés, hogy szeretnénk-e vele hosszabbítani. Örömmel jelentem be, hogy 2025 nyárig biztosan élvezhetjük a játékát a Győri Audi ETO KC zöld-fehér szerelésében” – nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető.

Nagy lehetőség volt számomra tavaly nyáron Győrbe szerződni és bízom benne, hogy sikerült megfelelni az itteni magas elvárásoknak. A klubban minden adott, nekünk játékosoknak csak a kézilabdára kell koncentrálnunk. Az öltöző hangulata kiemelkedően jó, nagyszerű érzés ezekkel a lányokkal együtt szerepelni. Vonzó volt számomra a jövőkép, amit a vezetők felvázoltak, ezért nem kellett sokat gondolkodnom, hogy elfogadjam a hosszabbítási ajánlatot. Büszke vagyok, hogy 2025 nyaráig biztosan az ETO-család tagja lehetek. Nagyon várom, hogy a válogatott szünet után visszatérjünk Győrbe, és folytassuk a menetelést céljaink felé. Szeretnék a jövőben is játékommal mindent megtenni a csapat eredményes szerepléséért” – mondta el Linn Blohm.

Linn Blohm 2021 nyarán szerződött Győrbe, és már magyar bajnoki címet szerzett, valamint Bajnokok Ligája, illetve Magyar Kupa ezüstérem tulajdonosa. 53 alkalommal szerepelt tétmérkőzésen a Győri Audi ETO KC csapatában, és 198 alkalommal talált az ellenfelek hálójába, ami meccsenként 3,74-es gólátlagot jelent.

A klub vezetése folyamatos egyeztetések folytat a jövő évi keret kialakítását illetően, amint további konkrétumok történnek, úgy azonnal értesítjük a nyilvánosságot, valamint klubunk szurkolóit, szimpatizánsait.

Kapcsolódó témák: #audi eto | #kézilabda | #szerződéshosszabbítás |