Labdarúgás

Nyolcgólos meccsen jutott tovább Spanyolország

Fotó: Getty
Győr+
2021.06.28. 20:34

Spanyolország Horvátországgal találkozott az EB nyolcaddöntőjében.

A meccs előtt egyértelműen Spanyolország számított esélyesebbnek, azonban a 20. percben Pedri öngóljával nehéz helyzetbe került Luis Enrique csapata. Ez a kilencedik öngól volt ezen az EB-n, az eddigit megelőző 15 kontinenstornán volt összesen ennyi saját kapuba lőtt labda eddig.

Az ajándék találat után Horvátország felpörgött, de nem tudták eléggé fokozni a nyomást, a 38. percben pedig Spanyolország egyenlíteni tudott Sarabia révén, így 1-1-es eredménnyel mentek félidőre a csapatok.

A második félidő első fele spanyol támadásokkal kezdődött, amely az 57. percben Azpilicueta góljával eredményt is hozott, ezzel 1-2-re módosult az állás.

A spanyolok fölénye nem enyhült, azonban a 77. percben Fernan Torres találata nem ebből született: a frissítőszünet után a horvát csapat mintha elaludt volna, a spanyolok pedig lecsaptak a még beszélgető dalmátokra, így már 1-3 volt az eredmény. A horvátok azonban nem adták fel, előbb Orsic egy kapu előtti kavarodás közben talált be (3-2, 85′), majd Pasalic a 90+2. percben egyenlített, ezzel 3-3-ra módosult az állás. A hat perces hosszabbítás ezután már eseménytelenül telt le, így jöhetett a 2×15 perces ráadás.

A hosszabbítás első percei mindkét oldalon nagy helyzeteket hoztak, a 100. percben azonban Morata egy nagyon pontos átívelés után talált a kapuba, így Spanyolország ismét vezetett 3-4-re. A 103. percben Oyarzabal egy kontratámadást fejezett be, ezzel már 3-5-re módosult az állás.

A folytatásra motiváltan jöttek ki a horvátok, és bár több helyzetük is volt, gólt nem sikerült szerezniük, így Modricék búcsúztak a kontinensviadaltól, Spanyolország pedig bejutott a legjobb nyolc közé.

Kapcsolódó témák: #Euro-2020 | #Európa-bajnokság |