Forma–1

Nyolc éve aggódik a világ Michael Schumacherért

Fotó: depositphotos.com
Pécskai István
2021.12.29. 15:30

Immáron nyolc év eltelt Michael Schumacher súlyos, kis híján végzetes síbalesete óta. A hétszeres Forma–1-es világbajnok német legenda felépüléséért azóta is imádkoznak a szurkolók, noha minderre az idő előrehaladtával sajnos egyre kisebb reményük lehet.

A Schumi becenévre hallgató ikonikus sportoló 2013. december 29-én a franciaországi Méribelben, síelés közben, két kijelölt pálya között, egy köves részen bukott hatalmasat, s fejét a hó alatt rejtőző sziklába ütötte. Súlyos fejsérüléseket szenvedett, több műtéten is átesett. 2014 szeptembere óta otthonában, svájci birtokán kezelik, teljes titoktartás közepette. Családja és baráti köre azóta sem osztott meg lényegi információt a hogylétével kapcsolatban.

,,Soha nem hibáztattam Istent azért, hogy ez megtörtént. Ez tényleg csak balszerencse volt. Ennél nagyobb balszerencse már nem is érhet az életben – mondta Corinna Schumacher, a korábbi autóversenyző felesége a Netflix által készített, a sportoló karrierjét és síbalesetét feldolgozó dokumentumfilmben. – Michael itt van, más, de itt van és ez erőt ad nekünk.”

Schumachernek két gyermeke van: egy 24 éves lánya, Gina-Maria, illetve egy 22 éves fia, Mick, aki szintén F1-es versenyző, az idén mutatkozott be a száguldó cirkuszban a Haas csapatánál.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #Forma-1 | #síbaleset |