Nyílt hetet tartanak az ETO szakosztályai

Venesz Klaudia Fotó: Ács Tamás
2024.05.06. 23:02

A Sportért Felelős Államtitkárság felhívására országszerte hirdettek a Magyar Sport Napján a testmozgást népszerűsítő programokat. A Rába ETO SE-nél egy egész hetet szánnak erre – szakosztályaikban nyílt edzéseket tartanak.

Kovács János, a Rába ETO SE elnöke elmondta, hogy a versenysport mellett inkább a sportos életmód a lényeg, így a tatamira hívta a szülőket, hogy a gyermekeikkel együtt próbálják ki a judot és a birkózást vagy akár a karatét.

A sajtótájékoztatóval egybekötött nyílt napon elhangzott, hogy a szabadidő- és élménysport szakosztályt kifejezetten azzal a céllal hozták létre, hogy lehetőséget teremtsenek a közösségi mozgásformák megvalósítására. A közös kocogások, futások, de a püspökerdei kalandpálya vagy a családoknak szervezett programok mind egy aktív életmódot kínálnak.

Az elnök bemutatta a Rába ETO-kártyát is, amit minden egyesületi tag megkap, és ezzel jogosulttá válik a számos győri intézmény és szolgáltató nyújtotta kedvezményre. A klubkártya felmutatásával az Aqua Sportközpontba és a Magyar Vilmos Uszodába is 20%-os engedménnyel lehet belépni – hívta fel a figyelmet Kovács János. A legmagasabb kedvezményt a Nemak Jégcsarnok adja, itt 40%-kal tudják csökkenteni belépőjük árát a tagok. A nyílt napon részt vevő szakosztályvezetők jelképesen át is vehették az első kártyákat és az elkövetkező napokban tovább is adják azokat a ma már 700 főt számláló egyesület sportolóinak.

A Molnár Erőemelő csapat ingyenes edzésére május 12-én, vasárnap lehet csatlakozni a Galaxy Fitness Centrumban 10 és 12 óra között – mondta el Molnár Csaba, a szakosztály vezetője. A nyílt hét programjait az egyesület a weboldalán és Facebook-oldalán is közzétette a „Mozdulj együtt Anyuval, Apuval és a Rába ETO-val” mottóval.

A rendezvényen Kovács János megragadta az alkalmat arra is, hogy bemutassa azokat a judos gyerekeket, akik az elmúlt hét végén, a galántai versenyen dobogós helyezést értek el. Estébe nyúlóan zajlottak az edzések és a komoly munka mellett a játékos feladatokra is jutott idő.

Kapcsolódó témák: #nyílt nap | #rába eto se | #sport |