Női kosárlabda NB I – Kiss Virág: nagy álmom, hogy magyar bajnok legyek

MTI Fotó: Rébay Viktor/gyorikosar.hu
2024.07.09. 11:22

A bajnoki cím az első számú célja Kiss Virágnak, aki a múlt héten a női kosárlabda NB I-ben ezüstérmes SERCO UNI Győrhöz igazolt.

A klub tájékoztatása szerint a 26 éves játékos már az előző szezon előtt is elgondolkodott a Rába-partiak ajánlatán, de végül úgy döntött, hogy külföldön próbál szerencsét. Az idényt a Mersinben töltötte, mellyel török bajnoki ezüstérmes és Euroliga-negyedik lett.

“Sokat fejlődtem és tanultam, de most szükségem van a biztosra, a stabilra, a győri koncepció pedig nagyon szimpatikus volt számomra. Nagy álmom, hogy magyar bajnok legyek, a csapat többsége két év alatt két döntőt játszott, viszont mindkétszer vesztett. Az Euroligában az lehet a cél, hogy minél több meccset nyerjünk. Még egy kis pihenő vár rám, aztán megkezdjük a felkészülést a válogatottal a ruandai vb-előselejtezőre” – jelentette ki a 194 centis center.

Kiss Virág a 2012/13-as szezonban debütált a magyar élvonalban, Pécsett két szezont töltött, majd két kihagyott idény után Szekszárdon kezdte újra karrierjét, ahol három évet játszott, mielőtt visszatért volna a PEAC-hoz 2020-ban. A válogatottban tagja volt tavaly a ljubljanai Eb-negyedik gárdának, idén pedig a hagyományos és a 3×3-as csapattal sem sikerült kijutnia az olimpiára.

Cziczás László győri vezetőedző azzal kezdte, hogy régi vágya volt újra Kiss Virágot edzeni.

“Volt szerencsém az utánpótlás válogatottakban és a felnőtt nemzeti csapatban is éveken át együtt dolgozni vele, sok szép pillanatot éltünk át közösen, de remélem, a legszebbek még hátravannak. Személy szerint azt várom majd tőle, hogy a csapatban húzóember és vezér legyen, hiszen ehhez minden adottsága megvan” – fejtette ki a tréner.

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #SERCO UNI Győr |