Labdarúgás

Nincs meglepetés Rossi kezdőcsapatában

MTI Fotó: Mireider Máté
2023.06.17. 18:02

Marco Rossi szövetségi kapitány egyetlen helyen változtatott a márciusban, Bulgária ellen 3-0-s győzelemmel rajtoló magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatán: Montenegró vendégeként a sérült Vécsei Bálint helyett Callum Styles kap lehetőséget az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Az olasz szakembernek a kényszerű változtatáson kívül nem volt oka, hogy cseréljen, mert három hónapja a nemzeti együttes meggyőző játékkal rukkolt elő ebben az összeállításban. Ennek megfelelően Dibusz Dénes áll a kapuban, előtte pedig a Lang Ádám, Willi Orbán, Szalai Attila trió feladata az ellenfél támadóinak semlegesítése, előttük pedig Styles és Nagy Ádám szűri az akciókat.

Támadásban a csapatkapitány Szoboszlai Dominik mellett Sallai Roland segíti a középcsatár Ádám Martint, akit a szélekről Kerkez Milos és Bolla Bendegúz támogat majd.

A magyarok 1-0-s sikerrel utolérnék a jelenleg éllovas szerbeket, bármilyen más győzelemmel pedig megelőznék az ezúttal szabadnapos ellenfelet. A találkozó a spanyol Jesús Gil Manzano sípjelére keződött.

A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata:
Dibusz – Lang, Orbán, Szalai – Bolla, Nagy Á., Styles, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Ádám

Kapcsolódó témák: #eb | #foci | #labdarúgás | #selejtező |