Nikola Trajkovics: Győr az egyik legfontosabb város az életemben

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.08.13. 15:33

Jubileumi esztendő az idei az ETO FC labdarúgócsapata számára, amely hatvan, negyven és tíz évvel ezelőtt is aranyérmes lett az élvonalban. Ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as felejthetetlen diadal hőseit.

A szerb Nikola Trajkovics 2010 és 2015 között 98 bajnoki mérkőzésen erősítette a Győri ETO csapatát. Alapemberként segítette aranyéremhez a zöld-fehéreket a 2012–2013-as idényben.

„Nagybetűs csapatot alkottunk, senkit sem az egyéni célok vezéreltek. Mindegyikünket az motiválta, hogy az ETO eredményes legyen, és megnyerje a bajnokságot. Ez a kiemelkedő összetartás végig érezhető volt az öltözőben, a pályán és azon kívül is. Lépésről lépésre haladtunk, a csapat szezonról szezonra fejlődött. A bajnoki cím a megkoronázása volt ennek a folyamatnak. Mindenki hozzátette a maga részét a sikerhez. Az együttes tagjai közül sokan váltak nyerő játékossá, legyen szó például Varga Rolandról, Pátkai Mátéról vagy Völgyi Dánielről, akik sok gólt szereztek, pedig ezt nem is feltétlenül várták el tőlük. A védekezésünk rendkívül szilárd volt, elől pedig mindig volt valaki, aki eredményes tudott lenni. Tisztában voltunk vele, mit jelentene a bajnoki cím Győrnek, amely harminc esztendeje várt az újabb NB I.-es aranyéremre. Szenzációs érzés, hogy részese lehettem a történelmi győzelemnek. Ráadásul az ETO női kézilabdacsapata ugyanabban az idényben, története során először felért a csúcsra a Bajnokok Ligájában. Felejthetetlen ünneplésben volt részünk” – mesélte a Győr+ Médiának Nikola Trajkovics, aki játékoskarrierje során kétszer a Crvena zvezda tagjaként bajnok lett hazájában, és a Szerb Kupában is ugyanennyiszer diadalmaskodott.

Az egykori középpályás, aki jelenleg a szerb élvonalbeli Radnicki Nis vezetőedzőjeként tevékenykedik, jó szívvel emlékszik vissza a Győrben eltöltött időszakára. Pintér Attilától, a 10 évvel ezelőtt bajnok ETO vezetőedzőjétől sokat tanult. Győr azért is fontos számára, mert itt ismerkedett meg szerelmével, az ETO korábbi klasszis kézilabdázójával, Katrine Lundéval.

„Győr az egyik legfontosabb város az életemben. A karrierem meghatározó időszakát töltöttem az ETO-ban, és a magánéletem szempontjából is különleges helyről van szó. Amellett, hogy Katrinét Győrben ismertem meg, a kislányunk is ott született. Minden évben legalább egy-két alkalommal ellátogatok a városba, remekül érzem magam Győrben” – tette hozzá Nikola Trajkovics.

A szakember máig nagyon szurkol a zöld-fehér klubnak, követi a gárdával kapcsolatos történéseket és híreket.

„Az ETO megérdemi, hogy ismét a legjobbak között szerepeljen. Örülök, hogy jól játékosokkal sikerült megerősíteni a csapatot, bízom benne, sikerül kivívni a feljutást. Rendkívül patinás klubról beszélhetünk, amelynek az első osztályban is az élmezőnybe kell tartoznia” – nyilatkozta Nikola Trajkovics.

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #labdarúgás |