Ney Ferenc: Mindig szívvel-lélekkel segítettem az ETO-t!

Pécskai István
2023.05.16. 09:50

Büszke a Győri Audi ETO KC-val elért sikerekre Ney Ferenc, a kézilabda-együttes korábbi közkedvelt masszőre. A szakember hosszú éveken át erősítette gyúróként a zöld-fehérek felnőtt alakulatát. Pont abban az időszakban dolgozott az ETO-nál, amikor idehaza élcsapat lett a gárda.

„A 2005-ben megszerzett bajnoki címmel indult el az ETO sikerszériája. Óriási buli volt a városban, miután a csapat megszerezte az aranyérmet az NB I-ben. Emlékszem, Audi kocsikkal mentünk a városházára, felejthetetlen hangulatban ünnepeltünk a szurkolókkal. Mindig szívvel-lélekkel segítettem az ETO-t, a játékosok mindenben számíthattak rám. Mostam rájuk, szárítottam a ruhákat, a gyúrói feladataim mellett tehát megcsináltam mindent, amire szükség volt” – mesélte Ney Ferenc a Győr+ Médiának.

Manapság már nyugdíjasként éli mindennapjait, de az utánpótlás-csapatoknál (U9–U15) szokott még segédkezni. „Egészségügyi biztosként” dolgozik a bajnoki mérkőzéseken, az a feladata, hogy ellássa a sérült játékosokat.

„Befejeződtek a bajnokságok, így legközelebb majd csak ősszel dolgozhatok. Bár nyugdíjas vagyok, hiányzik a napi munka, a pörgés, amelyhez korábban hozzászoktam. Róth Kálmánnal, a csapat akkori vezetőedzőjével máig nagyon jóban vagyok. Együtt komoly sikereket éltünk át, például 2012-ben, amikor a junior-világbajnokságon a magyar válogatott bronzérmes lett. Kálmánon kívül egyébként a korábbi csapatból egyedül Hoffmann Beával tartom a kapcsolatot. Ő az összekötő a klub és köztem, vele szoktam egyeztetni az utánpótlás-mérkőzésekről, szól, amikor szükség van rám” – tette hozzá a masszőr, aki szabadidejében piacra szokott járni, és a kutyáját sétáltatja.

Természetesen a tévében legtöbbször a sportközvetítéseket, azon belül is a kézilabda-mérkőzéseket nézi. Úgy látja, a Győri Audi ETO bajnoki címét semmi sem veszélyezteti, de bízik benne, a BL-ben is meglesz a végső siker. A masszőr a nyár nagy részét egyébként majd a Balatonalmádiban található nyaralójában tölti.

Tavaly komoly megtiszteltetés érte, a Tel-Avivban rendezett Makkabi Játékokon ugyanis tagja lehetett a magyar küldöttségnek, masszőrként segítette a honfitárs sportolókat.

„Nagy élmény volt eljutni Izraelbe. A szabadnapunkon ellátogattunk Jeruzsálembe, ahol a siratófalat is megnézhettük. Szerencsére Magyarország remekelt az eseményen, a 100 fős csapat 6 aranyat, 11 ezüstöt és 23 bronzot ünnepelhetett. Az eseményen egy emlékzászlót kaptam, amelyet nagy becsben őrzök. Bízom benne, hogy a következő játékokra is mehetek majd – jelentette ki Ney Ferenc.

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #kézilabda | #masszőr |