Népszerű a kosaras jamboree

Fotó: O. Jakócs Péter
Németh Boglárka
2021.09.29. 16:24

Győr legnépszerűbb streetball pályáján tartottak kosaras jamboreet szerda délután. 14 és 16 óra között általános iskolás diákcsapatok játszhattak kötetlenül a pályán, de a kosaras bulihoz bárki szabadon csatlakozhatott.

Az ötlet Radnóti Ákos, alpolgármesterhez fűződik, aki az esemény kapcsán a Győr+-nak elmondta: a kosárlabda egy világszerte ismert sportág. A foci mellett gyakran eltörpül, az ilyen programok fő célja pedig pont az, hogy népszerűsítse ezt a labdasportot. Mégpedig úgy, hogy Győr is élen járjon benne.

Radnóti Ákos

A városlakóknak szerencséjük van, hiszen a Kodály Zoltán utca mögötti profi pályára bárki, bármikor lemehet játszani, ez pedig a legkisebbeknek is segíthet az elindulásban azon az úton, hogy a kosárlabda sportot válasszák.

Az eseményre kosárlabdával a kezükbe érkeztek kicsik és nagyok, a bemelegítés után pedig dr. Szálasy László, önkormányzati képviselő is köszöntötte a résztvevőket. A képviselő elmondta: Radnóti Ákossal közösen, folyamatosan a környék fejlesztésén dolgoznak, melynek fényét az ehhez hasonló sportesemények is emelik.

dr. Szálasy László

Fűzy András, az UNI Győr MÉLY-ÚT elnöke bemutatta a kosaras jamboree segítőit és kiemelte, hogy a cél a kosárlabdasport maximális népszerűsítése.

Majd kezdetét vette a móka. Sorversennyel indult a délután, a csapatokba pedig az UNI Győr MÉLY-ÚT első osztályú női kosárcsapat kiválóságai és az alpolgármester is beálltak.

Iványi Dalma, a klub vezetőedzője kiemelte: minden lehetőség a mozgásra egy ajándék, az pedig, hogy a gyerekek egy labdával teszik ezt, azt pedig grátisz. Gálos László, a Széchenyi Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója az eseményen elmondta: Győrben nyolc általános iskolában folynak rendszeresen kosáredzések, így közel 60 gyerkőccel kezdték meg a kosaras délutánt.

A Kodály Zoltán utca mögötti pályán 100 kosárlabdát osztottak ki a legügyesebbeknek a résztvevők, ahol az UNI-Győr első osztályú női kosárlabda csapat játékosaival is fotózkodni lehetett.

Galéria: O. Jakócs Péter

Az eseményen forgatott a Győr+ Televízió:

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #kosárlabda | #mozgás | #szabadidő |