Nemes ügyet támogat Jakabos Zsuzsanna

Szigeti Sándor Marcali Gábor
2023.02.09. 16:19

A korábbi világbajnok és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó, Drávucz Rita kislányának műtétjét is támogatja az a jótékonysági kezdeményezés, amelyhez a kiváló győri úszó, Jakabos Zsuzsanna is csatlakozott.

A Bajnokok a Bajnokokért elnevezésű jótékonysági akcióban neves magyar sportolók relikviáira lehet licitálni. Az összegyűlt pénzt a ritka genetikai rendellenességgel élőket segítő Wonderflora & CMT Alapítvány támogatására fordítják. Az aukciót a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága is felkarolta.

Drávucz Rita a magyar vízilabdasport egyik legsikeresebb női játékosa, volt válogatott csapatkapitány. Kislánya, a csoda szép Flóra dongalábbal született és kerekesszékben él. Versenyt futnak az idővel, de Rita hisz abban, hogy kislánya egyszer újra járhat.

Egy amerikai professzor vállalná a kétszer hat órás műtétet, amelyet az Egyesült Államokban kellene elvégezni. Többek között ezért indult most gyűjtés.

Fotó: Drávucz Rita Facebook oldala

„Természetesen azonnal csatlakoztunk a felhíváshoz, amikor megkerestek bennünket, de itt nem is a mi személyünk, vagy a felajánlásunk fontos. Rita és a kislánya mutatja mindannyiunk számára az igazi példát, és az minimum, hogy amivel csak tudjuk, támogatjuk őket. Elképzelhetetlenül nehéz helyzetben vannak, mégis olyan pozitív hozzáállással és életszemlélettel kezelik ezt a helyzetet, ami bárki számára példaértékű lehet” – hangsúlyozta Petrov Iván, a Győri Úszó SE elnöke.

„Mindig nagyszerű érzés másokon segíteni, különösen akkor, hogyha valaki annyira megérdemli a támogatást, mint Rita és Flóra. A licitre felajánlott, dedikált úszósapka azért nagyon kedves emlék számomra, mert ezt a viseltem a Nemzetközi Úszóliga (ISL) versenyein, ahol csapatommal második helyen végeztünk. Ha csak ennyivel is támogathatom Flóra gyógyulását, akkor már nagyon-nagyon boldog leszek” – mondta el Jakabos Zsuzsanna.

Az aukció február 14-én kezdődik, Jakabos Zsuzsanna dedikált úszósapkájára itt lehet licitálni.

Kapcsolódó témák: #Jakabos Zsuzsanna | #jótékonyság |