Nemanja Andrics: Győztes mentalitás jellemzett bennünket

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.09.18. 09:00

Jubileumi esztendő az idei az ETO FC labdarúgócsapata számára, amely hatvan, negyven és tíz évvel ezelőtt is aranyérmes lett az élvonalban. Ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as felejthetetlen diadal hőseit.

Nemanja Andrics rendkívül fontos játékosa volt a Győri ETO FC együttesének, amely a 2012–13-as szezonban harminc év után bajnoki címet szerzett. A szerb támadó két részletben, öt szezonon keresztül erősítette a zöld-fehér színeket, az élvonalban 62 találkozón lépett pályára és tíz gólt szerzett.

„Nagyon szép időszak volt a pályafutásomban, sok örömmel és kemény munkával. Azt hiszem, az ETO akkori sikerének titka az volt, hogy nagybetűs csapatot alkottunk. Sok minőségi játékos volt a keretben. Az edzéseken egészséges verseny zajlott, mindenki azért küzdött, hogy beverekedje magát a kezdő tizenegybe. Győztes mentalitás jellemzett bennünket, és persze ki kell emelnem az edzői stábot is, amelynek a tagjai pontosan tudták, milyen munkára van szükség a sikerek eléréséhez” – fogalmazott Nemanja Andrics.

A focista hazánkban játszott az Újpest, a Balmazújváros és a Kaposvár gárdájában is, de a legnagyobb sikereit Győrben érte el. A bajnoki cím mellett nyert ezüstöt, és Magyar Kupa-döntőben is szerepelt ETO-játékosként. Kiváló közösséget alkottak a zöld-fehér gárda tagjai, nem meglepő, hogy a jó viszony megmaradt a játékosok között.

„Sokukkal állandóan kapcsolatban vagyok, néhányukkal szerencsére találkozni is tudok. Kevesen vannak, akikkel régen beszéltem” – tette hozzá Andrics.

A szerb focista nagyon drukkol az ETO-nak, hogy visszaverekedje magát az élvonalba. Úgy véli, a gárda jövőképe fényes.

„Szerintem nagyszerű munkát végeznek a klubnál. Pontosan tudják, mit akarnak, és ez nem csak az NB I.-be való feljutást jelenti. Olyan csapatot szeretnének építeni, amely akár rögtön képes lehet az élvonal legjobb négy-öt csapata közé tartozni. Jó úton járnak a célok eléréséhez” – árulta el a sportoló.

A 36 esztendős játékos számára örök szerelem a labdarúgás. „Remekül érzem magam. Még mindig futballozom, de már csak amatőr szinten. Abban biztos vagyok, hogy nem szeretnék elszakadni a sportágtól. Várom a legjobb pillanatot és a lehetőséget, hogy valami új szerepkörben is megmutathassam magam a futballban” – jelentette ki Andrics.

Kapcsolódó témák: #bajnokcsapat | #ETO FC | #foci | #labdarúgás |