Labdarúgó NB I

Nem tudott győzni, kiesett a Debrecen

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
MTI
2020.06.27. 19:56

A Debrecen kiesett a labdarúgó-bajnokság élvonalából, miután az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a vendég Pakssal, amely ezzel bennmaradt.

A hétszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes DVSC 1993 óta folyamatosan az első osztály tagja volt.    

OTP Bank Liga, 33. forduló:
Debreceni VSC-Paksi FC 1-1 (0-1)
Debrecen, 9400 néző, v: Berke
Gólszerzők: Trujic (75.), illetve Könyves (17.)     sárga lap: Kundrák (25.), Kinyik (49.), Haris (69.), illetve Osváth (42.), Rácz (87.), Balogh B. (90.)    

DVSC:
Kosicky – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír (Garba, 80.), Bényei (Milunovic, 46.) – Kundrák (Haris, 67.), Tőzsér, Szécsi (Trujic, 46.) – Adeniji

Paksi FC:
Rácz – Osváth, Szélpál, Gévay, Szabó J. – Windecker, Balogh B. – Hahn (Böde, 60.), Bertus (Szakály D., 60.), Könyves (Haraszti, 79.) – Sajbán (Kulcsár, 53.)
    

A Debrecen mezőnyfölényével telt a találkozó első negyedórája, a Paks jól szervezett védelmével szemben azonban komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak. A vendégek aztán teljesen váratlanul vezetést szereztek, és a folytatásban magabiztosan őrizték előnyüket, kontratámadásaikkal pedig többször is zavart okoztak a Loki védelmében.   

Rendőrök a stadionban, miután a debreceni szurkolók berohantak a pályára

A szünet után is a DVSC birtokolta többet a labdát, mezőnyfölénye azonban helyzetekben nem nyilvánult meg. A hazai esélyeket egy óriási kapushiba hozta vissza, a menteni igyekvő Rácz ugyanis nem találta el a labdát, Trujic pedig az üres kapuba gurított. A bennmaradáshoz a Debrecennek még egy gólt szereznie kellett volna. A hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott is a házigazda, de  Ferenczi lövése – már a hosszabbításban – a felső lécről a gólvonalra pattant, így maradt a döntetlen.    

A lefújás után az elkeseredett debreceni szurkolók a pályára rohantak, és számonkérték a játékosokon a gyenge teljesítményt, többüket meglökték és megpróbálták lerángatni róluk a mezt.      

A volt válogatott, debreceni Tőzsér Dániel pályafutása utolsó meccsét játszotta.

A debreceni Tőzsér Dániel csapatkapitány és Haris Attila

Szintén Labdarúgó NB I – Miskolci győzelmével az élvonalban maradt a Kisvárda

A Kisvárda győzött szombaton a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, ezzel kiharcolta a bennmaradást az élvonalban.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good 0-2 (0-2)

Miskolc, v: Vad II
    gól: Obradovics (8.), Fernando Viana (41.)
    sárga lap: Rui Pedro (11.), Kiss T. (66.), Márkvárt (94.), illetve Rubus (21.)

DVTK:
Bukrán – Orosz (Memolla, 46.), Polgár, Szűcs, Vági – Márkvárt, Iszlai, Korbély (Hasani, 61.), Rui Pedro (Molnár, 46.), Kiss T. (Makrai, 71.) – Ivanovszki (Cortes, 83.)

Kisvárda:
Dombó – Baranyai, Rubus, Kravcsenko (Tischler, 73.), Hej – Szimovics (Szőr, 61.), Lucas – Kovácsréti, Cukalasz, Obradovics (Sassá, 60.) – Fernando Viana (Ene, 73.)    

A találkozónak a Kisvárda szempontjából volt nagy tétje, mivel a vendégek – akik az élvonalban még sosem győzték le a Diósgyőrt – csak pontszerzés esetén vehették biztosra, hogy bennmaradnak az élvonalban. Menetközben az egy ponttal mögöttük álló Debrecent is figyelniük kellett, amely egyidejűleg a Paksot fogadta. A hatalmas tétet igazolva a Kisvárda a nyolcadik percben megszerezte a vezetést, mire a hat meccs óta nyeretlen DVTK rákapcsolt, és több ígéretes helyzetet alakított ki.    

A játékvezető a 36. percben dörgés, villámlás és felhőszakadás miatt az öltözőbe rendelte a csapatokat, és csaknem negyedórás várakozás következett. A folytatásban Márkvárt remek szabadrúgása a keresztlécen csattant, majd a szünet előtt a Kisvárda egy szerencsés góllal növelte előnyét.    

Térfélcsere után is a miskolci együttes kezdeményezett, hamarosan már tíz szögletnél tartott, de nem sikerült szépítenie. Visszaesett az iram, majd a hajrára ismét felpörögtek a csapatok, de több gól már nem esett, így a Kisvárda a következő szezonban is az élvonal tagja marad.


Fotók: MTI/CZEGLÉDI ZSOLT

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |