Labdarúgás

Nem szerzett pontot az ETO

Győr+
2021.03.07. 18:28

A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata Békéscsabán lépett pályára, hol korán vezetést szerzett a hazai csapat, majd hiába alakított ki együttesünk a második játékrészben is több helyzetet, több gól nem született már a mérkőzésen.

Békéscsaba 1912 Előre – WKW ETO FC Győr 1-0 (1-0)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion zárt kapuk mögött. V.: Nagy N. (Márkus, Punyi).

Békéscsaba 1912 Előre: Krnács – Kitl, Szabó P., Máris (Ilyés 66’), Babinyecz, Kovács Á. (Sipaki 81’), Bora, Horváth P., Styecz (Pantovics 57’), Kasik, Paudits. Vezetőedző: Preisinger Sándor.

WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Fejes, Kiss M., Egerszegi (Erdei 75’), Vitális (Szimcso 46’), Horváth O. (Farkas B. 46’), Berki, Májer. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gsz.: Kovács Á. (3’).

Csató Sándor két győztes mérkőzés után küldte pályára játékosait, akik közül Priskin Tamás betegség miatt kénytelen volt kihagyni a mai találkozót. A meccs előtt tehát komoly fejtörést okozott vezetőedzőnknek, hogy kit küldjön pályára gólfelelős csapatkapitányunk helyett.

Mindjárt az első próbálkozásából megszerezte a vezetést a Békéscsaba. A 3. percben Kovács Ádám húsz méterre a kapunktól lövésre szánta el magát, labdája Gundel-Takács kapujának jobb oldalába kötött ki 1-0.

A gól után sem vett vissza a lendületből a hazai csapat, továbbra is a térfelünkön próbálta tartani a labdát. A 17. percben egy gyors kontrát vezettek a hazaiak, aminek végén Paudits készített Máris elé. A csabai támadó nem sokkal tévedett, de a labda elkerülte kapunkat. Húsz perc után feljavult a játékunk, többször jutottunk el a hazai kapu elé, de komolyabb helyzetet nem tudtunk kialakítani. Legnagyobb helyzetünk az első félidőben a 44. percben alakult ki. Májer Milán gyönyörűen fordult kapura a tizenhatos vonalán, majd lőtt, de Krnács kapus bele tudott még érni, így szögletre tolta a labdát. Az első játékrész utolsó támadása a hazaiaké volt, ekkor Kitl éles szögből leadott lövése az oldalhálót találta el.

A szünetben Csató Sándor beküldte Szimcso Viktort és Farkas Balázst, akik lendületet adtak a játékunknak. Az 53. percben Farkas egy életerős lövéssel hívta fel magára a figyelmet, kapura tudott fordulni, a labda nem sokkal kerülte el a kaput. A 66. percben a kapuba találtunk, de a játékvezető szabálytalanságot látott, így nem adta meg a gólt. Májer Milán szabadrúgásból lőtt szépen a hosszú felsőbe, de lökés miatt a bíró érvénytelenítette a találatot. Legnagyobb helyzetünk a 78. percben alakult ki. Farkas Balázs tálalt Berki elé, aki öt méterre a kaputól, zavartalanul lőhetett, de Krnács kapust találta telibe, így nem sikerült az egyenlítés. Hasonló nagy lehetőség alakult ki az utolsó percekben, amikor már Gundel-Takács kapus is előre húzódott a pontrúgásoknál. Temesvári fejelte le Kiss Máté szabadrúgását a hazai kapu elé, Fejes pedig közelről csak a kapusba tudta már lőni. A második félidőben sikerült csapatunknak mezőnyfölényt kialakítani helyzetekkel, de a kapuba nem tudtunk betalálni, így a Békéscsaba otthon tartotta a három pontot.

Preisinger Sándor: – Nagyon küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, úgy gondolom, az első félidőben helyenként jól játszottunk, voltak lehetőségeink, és ezekből egyet értékesíteni is tudtunk. A második félidőben eléggé ránk jött az ETO, de az előző hetekben viszont annyiszor voltunk már a rossz oldalon, hogy a futball most végre visszaadott nekünk valamit azzal, hogy bár a Győrnek is volt három-négy helyzete, de azokból egyet sem tudott berúgni.

Csató Sándor: – Az elején nem figyeltünk és egyből gólt kaptunk, de utána hamar lábra kaptunk. A második félidőben már kifejezetten jól játszottunk, megvolt a lehetőségünk, hogy egyenlítsünk, de sajnos a helyezeteink kimaradtak, ezért csalódottak vagyunk. 

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |