Labdarúgás

Nem sikerült győzni Szombathelyen

Illusztráció: ETO FC Hivatalos Facebook
Győr+
2022.08.14. 20:36

A Merkantil Bank Liga 3. fordulójában Szombathelyre látogatott csapatunk, ahol az első félidőben kétszer is vezetéshez jutottak a hazaiak, amit a második félidőben sikerült is megtartaniuk, így 2-1-es Haladás győzelem született.

Szombathelyi Haladás – ETO FC 2-1 (2-1)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum 2532 néző.
V.: Kovács J. Z. (Becséri, Rózsa).

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak, Derekas, Hursán, Sipos, Doktorics, Borvető, Molnár R. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

ETO FC: Kovácsik – Kovács K., Papp M., Csinger, Csonka B., Benczenleitner, Kiss M., Kiss Be., Vitális, Babati, Borsos. Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gsz.: Hursák (31’), Sipos (45+1’) ill. Borsos (38’).

Az első lehetőség a 2. percben a győriek előtt adódott, amikor Kiss M. felívelt szabadrúgását Papp M. kevéssel a kapu fölé fejelte. A 7. percben a hazaiak közel álltak a gólhoz. Derekas élesen belőtt beadását Borvető fejelte közelről a felső lécre. A 18. percben ismét Borvető érkezett a győri kapu elé, ezúttal Sipos beadását fejelte a kapu fölé. A 27. percben egy szöglet utáni kavarodást követően Csonka fordult kapura, akinek lövése kevéssel ment mellé.

A 31. percben megszerezte a vezetést a Haladás. Egy jobbról belőtt szabadrúgást Kovácsik öklözött ki, az érkező Hursák a kapuba sodorta 1-0.

A 38. percben egyenlített a győri csapat! Agresszív letámadás után Borsos ugrott ki, aki ballal kilőtte a hosszút 1-1. Az első játékrész utolsó pillanataiban újra megszerezte a vezetést a Haladás. Sipos távoli szabadrúgása megpattant a sorfalon, becsapva Kovácsikot, és a kapu bal oldalába vágódott 2-1. A 67. percben Babati emelt középre, ahol Csingert találta meg, az ETO védőjének fejese után Verpecz lábbal védett nagyot.

A hátralévő időben hiába próbált meg mindent a vendég csapat az egyenlítésért, a kapuba nem sikerült betalálni, így nagy csatában 2-1-es hazai győzelem született.

Forrás: ETO FC hivatalos Facebook

Sajnos a Gyirmót FC Győrnek sem hozott győzelmet ez a hétvége, hazai pályán a Békéscsaba 1912 Előre győzte le 0-1-re.

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #labdarúgás |